Què és Poetes Actualidat Publicacions Hemeroteca Il·lustradors Contacta català español
 

Activitats realitzades anteriorment.

Presentació a Barcelona del nou llibre d'Esteban Martínez

portada llibre Esteban MartinezDijous 27 de juny de 2019
Presentació del nou llibre d'Esteban Martínez a BArcelona:
"El lento aprendizaje de la paciencia"

El passat dia 27 de juny es va presentar a la llibreria La Central, del carrer Mallorca de Barcelona, el darrer títol d'Esteban Martínez Serra: "El lento aprendizaje de la paciencia". El llibre, editat per Bartleby i prologat per Xavier Farré, poeta i traductor reconegut, es format per cinc seccions lligades subtilment per la perspectiva pacient que només el temps pot proveir-nos. Logotipo Llibreria La Central de Barcelona.
La presentació davant una trentena d'assistents va anar a càrrec del també poeta Josep Gerona i a continuació l'autor va realitzar una lectura comentada dels poemes.

Tarja de l'acte (78 KB)

 

 

 

 

 

 

 

  

Dissabte 1 de juny de 2019
Presentació del llibre «Escritura de estío» a la llibreria Animal Sospechoso (Barcelona)

Presentació del llibre «Escritura de estío» a l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell

El poeta Alejandro Duque Amusco.

portada llibre "Escritura de estío".Papers de Versàlia va presentar el nou llibre de la col·lecció Zona blanca, núm. 16, titulat «Escritura de estío», del poeta Alejandro Duque Amusco. El volum de 98 pàgines aplega els poemes de tradició oriental (tannka y haiku) que l'autor ha anat publicant al llarg de la seva dilatada trajectòria. Les il·lustracions són de l'artista Eriko Miura.

L'acte va tenir lloc a la llibreria Animal Sospechoso de Barcelona, carrer de Ventalló 9, el dissabte 1 de juny a les 13 h. amb la llibreria plena de públic. Esteban Martínez va presentar l'acte en nom de Papers de Versàlia;logo librería Jaume Boix, director d'El Ciervo, va glosar la figura humana del poeta i Alejandro va comentar i va llegir alguns dels poemes publicats al llibre.

Tarja de l'acte (70 KB)

 

 

 

 

 

 

 

  

Dimecres 29 de maig de 2019
Presentació del llibre «Escritura de estío» a l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell

Presentació del llibre «Escritura de estío» a l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell

El poeta Alejandro Duque Amusco a l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell.

portada llibre "Escritura de estío".Papers de Versàlia va presentar amb notable afluència de públic el nou llibre de la col·lecció Zona blanca, núm. 16, titulat «Escritura de estío», del poeta Alejandro Duque Amusco.
El volum de 98 pàgines aplega els poemes de tradició oriental (tannka i haiku) que l'autor ha anat publicant al llarg de la seva dilatada trajectòria. Les il·lustracions són de l'artista Eriko Miura.

logo Academia Belles Arts de SabadellL'acte va tenir lloc a l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, el dimecres 29 de maig a les 7 de la tarda i va comptar amb les presentacions de Javier Cantero i Esteban Martínez, i la lectura i comentari de poemes per part de l'autor.

Tarja de l'acte (56 KB)

[ampliar noticia]

 

 

 

 

 

 

 

  

Dimarts 28 de maig de 2019
Presentació del llibre «Saba d'Ells» a la llibreria Laie de Barcelona

Presentació del llibre «Saba d'ells» a la llibreria Laie de Barcelona

portada llibre "Saba d’ells".Papers de Versàlia presentarà el nou llibre de la col·lecció Zona blanca, núm. 17, que ha editat en homenatge a la "Colla de Sabadell" en el seu centenari, titulat "Saba d'ells".

El volum de 190 pàgines aplega poemes de 26 autors sabadellencs, o gairebé, que han volgut participar en l’homenatge a Francesc Trabal, Armand Obiols i Joan Oliver. Les il·lustracions i la coordinació són de Josep Gerona.logo libreria LAIE

L'acte va tenir lloc a la llibreria Laie de Barcelona, carrer de Pau Claris, el dimarts 28 de maig a les 7 de la tarda i va comptar amb la lectura de poemes per part de Josep-Ramon Bach i Esteban Martínez.

Tarja de l'acte (PDF 90 KB)

[ampliar noticia]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Presentació del nou llibre d'Esteban Martínez: "El lento aprendizaje de la paciencia"

portada llibre Esteban MartinezDimecres 15 de maig de 2019
Presentació del nou llibre d'Esteban Martínez:
"El lento aprendizaje de la paciencia"

El passat dia 15 de maig es va presentar a la llibreria La Llar del llibre de Sabadell el darrer títol de l'Esteban Martínez Serra: "El lento aprendizaje de la paciencia". El llibre, editat per Bartleby Edit. i prologat per en Xavier Farré, poeta i traductor reconegut, es composa de 5 seccions lligades subtilment per la perspectiva pacient que només el temps pot proveir-nos. logo llibreria
La presentació davant una quarantena d' assistents va anar a càrrec del també poeta i professor Josep Gerona. La seva atenta lectura dels textos concediren a l'acte un rigor poc habitual.

[ampliar noticia]

 

 

  

Dijous 25 d'abril de 2019
Sant Jordi 2019:
Presentació del llibre «Saba d’Ells» al Vapor Badia

Presentación del libro «Saba d’Ells» en el Vapor Badia

portada llibre "Saba d’ells".Amb motiu de la festa de Sant Jordi, Papers de Versàlia va presentar el nou llibre de la col·lecció Zona blanca, núm. 17, que ha editat en homenatge a la “Colla de Sabadell” en el seu centenari, titulat "Saba d’ells".

El volum de 190 pàgines aplega poemes de 26 autors sabadellencs, o gairebé, que han volgut participar en l’homenatge a Francesc Trabal, Armand Obiols i Joan Oliver. Les il·lustracions i la coordinació són de Josep Gerona.

L’acte va tenir lloc a l’auditori de la biblioteca Vapor Badia el dijous 25 d’abril a les 7 de la tarda i va comptar amb la lectura de poemes per part de catorze dels autors publicats.

Targeta de l'acte (76 KB)

[ampliar noticia]

 

 

 

 

 

 

 

  

Dimecres 24 d'abril de 2019
SANT JORDI 2019:
LECTURA POÈTICA A L'EOI DE SABADELLAmb motiu de la festa de Sant Jordi, Papers de Versàlia va organitzar una lectura de poemes a l'Escola Oficial d'Idiomes de Sabadell. Els poetes escollits corresponien a les llengües que s'imparteixen al centre i tots els poemes triats procedien de les publicacions que Papers de Versàlia els ha dedicat en els últims anys.
Anna Cabeza (en les llengües originals) i Marcel Ayats (en les versions catalanes) seran els lectors de Rainer M. Rilke, Emily Dickinson, W. H. Auden, Paul Éluard, Léopold S. Senghor i Montserrat Abelló.
L'acte va tenir lloc a les 6 de la tarda a la sala d'actes de l'Escola Oficial d'Idiomes, Carrer de Brujas 165, Sabadell. 

Dimecres 20 de març de 2019
Presentació del nou llibre de Marcel Ayats:
"Diví és inferior a terrenal"


El nou llibre de poemes de Marcel Ayats titulat "Diví és inferior a terrenal" va ser presentat per l'autor, en companyia del poeta David Madueño i l'editor Joan Puche, Portada del llibre "Diví és inferior a terrenal" de
 Marcel Ayatsa la llibreria La Llar del Llibre de Sabadell (carrer Sant Antoni número 20) dimecres 20 de març a les 19 hores.

El poeta Quilo Martínez, autor del pròleg, assenyala:
«Amb el seu llibre "Diví és inferior a terrenal" ens endinsem en la visió crítica d’una societat tecnològica que sembla perseguir un futur inexistent, que es destrueix a si mateixa mentre avança i que, malgrat tot, pensa només a créixer i a desenvolupar-se…
Marcel Ayats no renuncia al que és concís, a dir el just i necessari sense afegir-hi res de superflu. Tampoc renuncia a la brillantor del seu llenguatge, a la riquesa de les seves imatges i, amb la seva acostumada agudesa de pensament, es pregunta moltes coses que no veu clares en una societat…»
.Tarjetó de la presentació.

Tarjetó de l'acte de presentació

 

[ampliar noticia]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Del dilluns 11 de març al divendres 5 d'abril de 2019
El plaer de pensar. EXPOSICIÓEl poeta de Papers de Versàlia Marcel Ayats i la seva companya Maria Romaní presenten, en el marc del centenari del naixement de Joan Brossa, l'exposició "El plaer de pensar" a la Biblioteca dels Safareigs, carrer del Papa Pius XI 165, 08208, Sabadell.
Les obres d'Art Conceptual -Poemes Visuals i Poemes Objecte- presentades en aquesta exposició són part del treball conjunt que Marcel Ayats & Maria Romaní porten elaborant, lentament, des de fa més de dues dècades.

L'horari de visita és: dilluns, dimarts, dijous i divendres de 16 a 21 h, dimecres de 10 a 14 i de 16 a 21 h i dissabtes de 10 a 14 h.
Hi haurà una visita comentada a càrrec dels seus autors el dijous 21 de març a les 19 h, i el dissabte 23 a les 12 h.

[ampliar noticia]


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dimecres 6 de març de 2019
Presentació del nou llibre de Marcel Ayats
"Diví és inferior a terrenal" a Badalona

D'esquerra a dreta, Paco Fanés, Marcel Ayats, Joan Puche i Joan R. Lladós.

Portada del llibre "Diví és inferior a terrenal" de Marcel Ayats.El dimecres 6 de març el poeta Marcel Ayats, membre de Papers de Versàlia, va presentar el seu nou poemari "Diví és inferior a terrenal" a la llibreria Saltamartí de Badalona. Aquest és el segon llibre que li publica l'Editorial Pont del Petroli, d'aquesta ciutat.

En aquest mateix acte també va presentar el seu poemari "Galàxies interiors" Joan R. Lladós.

 

[ampliar noticia]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dimarts 15 de gener de 2019
Presentació a Barcelona del nou Quadern "Senghor"

Presentació inicial de Josep Maria Ripoll

Portada Quadern SenghorDe set a vuit de la tarda, a la llibreria Jaimes del carrer València 318, va tenir lloc la presentació a Barcelona del Quadern de Versàlia VIII, dedicat al gran poeta senegalès francòfon Léopold Sédar Senghor, que també va destacar com a teòric de la "negritud" i per la seva activitat política.

Amb l'assistència d'un públic nombrós i qualificat, en primer lloc Josep Gerona va fer una breu introducció biogràfica del poeta senegalès. A continuació Núria Busquet va fer la presentació de la seva obra poètica i tot seguit es van llegir alguns poemes publicats i traduïts al llibre. logo llibreriaPrimer l'actor Jean-Paul Szybura els va llegir magistralment en francès, i després Josep Maria Fulquet i Núria Busquet van llegir les seves versions en català.

El volum de 228 pàgines porta il·lustracions del pintor Khalid el Bekay i consta, com és habitual, de tres seccions. La primera conté set articles sobre la figura i l'obra poètica de Senghor. En la segona s'hi troben les traduccions del seus poemes, a càrrec de Núria Busquet, Josep Maria Fulquet, Xoan Abeleira i Josep Gerona. I en la darrera, un seguit de poemes inèdits inspirats en els versos de Senghor, amb la participació de poetes com Josep Maria Sala-Valldaura, Anton Carrera, Josep-Ramon Bach, Ramón Bascuñana o Raquel Vázquez, entre altres.

logo Fundació Banc SabadellL’edició de la col·lecció és possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell.

Tarja d'invitació a la presentació (jpg de 20 kb)

[ampliar noticia]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

poeta senegalès francòfon Léopold Sédar Senghor

El poeta senegalès Léopold Sédar Senghor

 

Dimarts 11 de desembre de 2018
Presentació a Sabadell del nou Quadern "Senghor"

Presentació a Sabadell del nou Quadern "Senghor"
Foto: Montserrat Saña

Dimarts 11 de desembre, a les set de la tarda, va tenir lloc lloc a la sala d’exposicions de L'Estruch (entrada per carrer Agricultura 88, Sabadell) la presentació del número VIII de la col·lecció Quaderns de Versàlia, dedicat al gran poeta senegalès francòfon Léopold Sédar Senghor, que també va destacar com a teòric de la "negritud" i per la seva activitat política, arribant a ser el primer president del seu país després de la independència.

Portada Quadern SenghorEl volum de 228 pàgines porta il·lustracions del pintor Khalid el Bekay i consta, com és habitual, de tres seccions. La primera conté set articles sobre la figura i l'obra poètica de Senghor. En la segona s'hi troben les traduccions del seus poemes, a càrrec de Núria Busquet, Josep Maria Fulquet, Xoan Abeleira i Josep Gerona. I en la darrera, un seguit de poemes inèdits inspirats en els versos de Senghor, amb la participació de poetes com Josep Maria Sala-Valldaura, Anton Carrera, Josep-Ramon Bach, Ramón Bascuñana o Raquel Vázquez, entre altres.

Davant un públic nombrós, en primer lloc Josep Gerona va fer una breu presentació de la figura i l’obra de Senghor, amb el visionat de dos petits videos; a continuació es van llegir cinc poemes de Senghor publicats al llibre, en català a càrrec del seu traductor, Josep Ma. Fulquet, i en francès, a càrrec d’Anna Cabeza; finalment els quaranta assistents van poder escoltar també la lectura dels poemes inèdits publicats al volum en honor de Senghor, a càrrec d’alguns dels seus autors, presents a l’acte.

L’edició de la col·lecció és possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell.

logos

Tarja d'invitació a la presentació (jpg de 60 kb)
[ampliar noticia]

 

poeta senegalès francòfon Léopold Sédar Senghor

El poeta senegalès Léopold Sédar Senghor

 

Dimecres 14 de novembre de 2018
"Poetes sense trinxera: creació poètica a l'entorn de la Gran Guerra" a la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell

"Poetes sense trinxera: creació poètica a l'entorn de la Gran Guerra" a la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell

logo biblioteques de SabadellAmb bona assistència de públic -més de 50 persones- i la durada d'una hora, va tenir lloc la lectura de poemes de 9 poetes europeus que van viure la Primera Guerra Mundial, el dimecres 14 de novembre de 7 a 8 de la tarda, a la Biblioteca Vapor Badia (Carrer de les Tres Creus, 127-129), programada dins el cicle d'activitats "Sabadell i la Gran Guerra".

"Poetes sense trinxera: creació poètica a l'entorn de la Gran Guerra" a la Biblioteca Vapor Badia de SabadellLa introducció històrica i els comentaris dels poemes van anar a càrrec de Josep Gerona i Josep Maria Ripoll, mentre la lectura va ser realitzada per Anna Cabeza, Carles Alcoy, Ileana Belfiore i Eugènia Borisova -en la versió original i en la seva traducció-. Sabadell i la Gran GuerraEs van revisar poemes de Guillaume Apollinaire (1880-1918), Oscar V. Milosz (1877-1939), Rainer Maria Rilke (1875-1926), Georg Trakl (1887-1914), Giuseppe Ungaretti (1888-1970), Óssip Mandelstam (1891-1938), Siegfried Sassoon (1886-1967), Wilfred E. S. Owen (1893-1918), i John McCrae Alexander (1872-1918), que es van lliurar al públic en un petit dossier.

Dossier de poemes en PDF (1 Mb).

[ampliar noticia] 

Diumenge 11 de novembre de 2018
Acció poètica al Museu d'Art de Sabadell
Tarjeto-ATLAS_Mapa-de-tresors-poetics-de-SabadellEl poeta de Papers de Versàlia Marcel Ayats i la seva companya Maria Romaní presenten el diumenge 11 de novembre a les 11 del matí una acció poètica, en relació al seu projecte dins del marc de l'exposició "Atles Sabadell" del Museu d'Art de Sabadell (MAS). A l'activitat, anomenada "Mapa de tresors poètics de Sabadell", participaran també els poetes Josep-Ramon Bach, David Madueño, Esteban Martínez i Quilo Martínez.
És una proposta original que pot interessar a totes aquelles persones amants de la poesia i l'art.

logo Museu d'Art de SabadellMuseu d’Art de Sabadell
Carrer del Doctor Puig, 16 Sabadell
Tel.: 93 725 77 47
mas@ajsabadell.cat
Horaris:
De dimarts a dissabte de 5 a 8 de la tarda i
diumenges i festius d’11 a 2 del matí. 

Dimecres 7 de novembre de 2018
Presentació de les publicacions de "Papers de Versàlia" a la Biblioteca Districte 6 de Terrassa

Presentació de les publicacions de "Papers de Versàlia" a la Biblioteca Districte 6 de Terrassa

El passat dimecres 7 de novembre a les 6.30 de la tarda, a la Biblioteca Districte 6 de Terrassa (Rambla de Francesc Macià, 193), va tenir lloc l'acte de presentació de les publicacions de Papers de Versàlia (2001-2018), amb lectura de poemes a càrrec de Marcel Ayats i Josep Gerona.
biblioteca districte 6 TerrassaAmb una bona assistència de públic, l’acte, presentat per Fina Ginesta, era adreçat als participants en els clubs de lectura i estava també obert al públic general.

En primer lloc, vam fer una breu presentació de les nostres publicacions, especialment de les col·leccions "Quaderns de Versàlia" i "Zona blanca".
A continuació, vam fer una lectura de poemes dels darrers llibres publicats, tant dels autors a qui estan dedicats els últims Quaderns (Auden, Éluard, Pasolini, Sophia de Mello i Senghor), com també una petita mostra de poemes propis.
logo biblioteca districte 6
La darrera mitja hora va servir per obrir un diàleg amb el públic sobre alguns dels temes plantejats:
procés d’escriptura, autors de referència, funcionament del grup, etc.

Tarja de l'acte (imatge png de 40 kb)

[ampliar noticia] 

Diumenge 9 de setembre de 2018
"La llibertat”
Recital poètic de la Festa Major de Sabadell
Cartell Festa Major de Sabadell 2018A l'auditori del Casal Pere Quart va tenir lloc la lectura poètica que Papers de Versàlia organitza habitualment per la Festa Major, aquesta vegada al voltant del tema de la llibertat, en relació amb els conflictes polítics, socials i humanitaris que tenen lloc al Diptic recital Festa Major 2018món.

El nombrós públic assistent, més de cent persones, va seguir amb interès i emoció la lectura dels poemes a càrrec d' Esteban Martínez, Marcel Ayats, Víctor Mañosa i Josep Gerona, en un acte que va durar una hora i quart, i va ser conduit per David Madueño, qui també va llegir el darrer poema, "Foc d'aucell", de Blai Bonet.

Participants del recital de Festa Major de Sabadell 2018.Els poemes s'anaren intercalant amb els fragments musicals interpretats per la flautista Montserrat Munill i el pianista Jordi de la Torre, que van oferir composicions, entre altres, de Toldrà, Falla, Oltra, i el mateix Jordi de la Torre.

Díptic del recital de Festa Major 2018 (PDF de 198 kb)

[ampliar noticia] 

Dijous 21 de juny de 2018
Participació de Papers de Versàlia a la Nit de poetes de Can Sumarro (L'Hospitalet)
El passat dijous 21 de juny, a les 19 hores, organitzat per l’Ajuntament de L'Hospitalet i Racó poètic L'Hospitalet, va tenir lloc als jardins de la biblioteca de Can Sumarro l’acte de cloenda del cicle del Racó Poètic d’aquest any, que organitza puntualment cada mes Fco. Javier Solé al Viejo Piano Bar de L’Hospitalet.

Darrers llibres de poesia de la col·lecció Zona blanca.

Logo Racó poètic L'Hospitalet.Entre els dotze poetes invitats, Mireia Torralba, José Icaria, Helena Bonals, Francisco Javier Solé Ribas, Tomás Pinel, Gabriel A. Jacovkis, Beatriz Viol y Toni Albors, hi van participar amb la lectura dels seus poemes tres dels membres de Papers de Versàlia: Marcel Ayats, Josep Gerona i Esteban Martínez. A més, en “micro obert”, hi van participar una veïna del barri del Centre i Francisco Javier Zapata Eroles.

[ampliar noticia]

 

 

 

 

 

 


 
El clima de l'asfalt, de Marcel Ayats. Paisajes de la voz d'Esteban Martínez

© Papers de Versàlia. Tots els drets reservats. www.papersdeversalia.com
versión en ESPAÑOL versió en CATALÀ Disseny gràfic: RodrigoMartinez.net