Què és Poetes Actualidat Publicacions Hemeroteca Il·lustradors Contacta català español
 

Activitats realitzades anteriorment.

Dijous 8 de febrer de 2018
Lectura de Josep Gerona i Esteban Martínez al Racó Poètic de l'Hospitalet
Els poetes de Papers de Versàlia Josep Gerona i Esteban Martínez van fer una lectura de la seva obra publicada i inèdita al Racó Poètic de L'Hospitalet, Logo Racó Poètic de l'Hospitaletinvitats per Fco. Javier Solé Ribas, poeta i organitzador d'aquest espai cultural.

L'acte va tenir lloc a 2/4 de 8 del vespre a El Viejo Piano, carrer Major, 79 de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Al mes de març tindrà lloc un altre recital a càrrec del Josep Maria Ripoll i Marcel Ayats, poetes també del grup Papers de Versàlia.

[ampliar noticia]

 

  

Dimecres 29 de novembre de 2017
Presentació a Sabadell del "Quadern Sophia de Mello"
Dimecres 29 de novembre, a les 7 de la tarda, va tenir lloc a la Sala d’exposicions Nau de L’Estruch, la “fàbrica de creació artística” municipal de Sabadell, la presentació del setè volum de la col·lecció “Quaderns de Versàlia”, que edita, amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell, el grup de poetes “Papers de Versàlia”.

portadaEl llibre està dedicat a Sophia de Mello Breyner Andresen, gran poeta i escriptora portuguesa, poc coneguda i mínimament traduïda en els àmbits català i castellà.
El volum presenta articles d’especialistes en la seva obra, poemes d’autors actuals inspirats en ella i, sobretot, una gran quantitat de traduccions inèdites, tant en català com en castellà, a càrrec de grans traductors i poetes, com ara Mireia Vidal-Conte, Gabriel de la S.T. Sampol o Joaquim Sala-Sanahuja, entre altres.
Les il·lustracions són dibuixos originals de la pintora Natividad Ayala.

L’acte es va iniciar amb un petit fragment d’un documental de 1969, en què la poeta protuguesa llegeix algunes parts de la seva Ars Poètica III, de 1964. A continuació Joaquim Sala-Sanahuja va parlar de la cultura portuguesa i del paper de Sophia en la seva poesia.
En la segona part es va fer una lectura de vuit poemes de Sophia de Mello, procedents de diversos llibres i èpoques, primer en la versió traduïda i publicada en el Quadern, i després en la versió portuguesa original, a càrrec de Bruna Feliciano.
Per cloure l’acte, en la tercera part, alguns dels poetes que han publicat en aquest Quadern els seus poemes inèdits, van llegir-los al públic: Pilar Tejero Pérez, Carmen Ruiz Muñoz, Víctor Mañosa, Gertrudis Mira -llegits també per Bruna Feliciano-, Carles Camps Mundó, Toni Quero, Marcel Ayats i Josep Maria Ripoll.
L’acte va comptar amb l’assistència d’un públic nombrós i fidel.
Aviat es fara una segona presentació a Barcelona.

Tarja de la presentació (PDF 105 kb)

Cartell (234 kb)

Sala d’exposicions La Nau de L'Estruch,
entrada per carrer Agricultura 88, Sabadell.
www.lestruch.cat

[ampliar noticia]Sophia de MelloSophia de Mello

 

Diumenge 3 de setembre de 2017
"Solidaritat”
Recital poètic de la Festa Major de Sabadell
cartell festa major Sabadell 2017La lectura poètica que Papers de Versàlia organitza habitualment per la Festa Major ha girat enguany al voltant del tema de la solidaritat, en relació amb els innombrables conflictes polítics, socials i humanitaris que tenen lloc al món.

Com de costum, els poemes es van intercalar amb fragments musicals interpretats per la flautista Montserrat Munill, que va fer cinc intervencions entre les lectures.

L'acte va tenir lloc a l’auditori del 2n pis del Casal Pere Quart a les vuit del vespre, on el nombrós públic assistent va poder escoltar els poemes dels autors següents: Anton Carrera, Rosa Blàzquez, Marcel Ayats, Ferran Anell, Francesc Reina, Carmen Ruiz, Pilar Tejero, Víctor Mañosa, Maite Soler, Joan Calsina, Esteban Martínez, Miguel Ángel Garrido, David Madueño, Laia Prat i Josep Maria Ripoll. 

12 de juny de 2017
"Dilluns poètics a la UES"
Marcel Ayats als Dilluns poètics a la UES
El dilluns12 de juny a les 7.30 de la tarda va tenir lloc la darrera sessió del cicle d’enguany, dedicat al fet creatiu.
Cartell de Natividad AyalaA l'Auditori de la Unió Excursionista de Sabadell, Marcel Ayats va anar explicant el seu procés evolutiu des dels primers llibres: l'evolució en la seva concepció de l'escriptura i de la creació, i en la seva manera de compondre els poemes.
Logo UESEs va lliurar al públic assistent un dossier amb poemes corresponents als diferents llibres publicats fins ara, des de "Naufragi silenciós d'ales cremades" (Ed. Columna, Premi L'Espurna del Clot, 1992) fins a "El cor palpita a la butxaca" de recent aparició a la col·lecció "Zona blanca".

Més informació sobre el cicle "Dilluns poètics a la UES"
[ampliar noticia]

 

Marcel Ayats

Marcel Ayats

Marcel Ayats

 

5 de juny de 2017
"Dilluns poètics a la UES"
Josep Maria Ripoll als Dilluns poètics a la UES
El dilluns 5 de juny a les 7.30 de la tarda va tenir lloc la quarta sessió del cicle d’enguany, dedicat al fet creatiu.
Cartel de Natividad AyalaA l'Auditori de la Unió Excursionista de Sabadell, Josep Maria Ripoll va anar explicant el seu procés evolutiu des dels primers llibres: l'evolució en la seva concepció de l'escriptura i de la creació, i en la seva manera de compondre els poemes.
Logo UESEs va lliurar al públic assistent un dossier amb poemes corresponents als diferents llibres publicats fins ara, des d' Homenatges i sàtires(2002) fins Interiors i paisatges, de recent aparició a la col·lecció "Zona blanca".

Més informació sobre el cicle "Dilluns poètics a la UES"
[ampliar noticia]

 

Josep Maria Ripoll 

Dimecres 31 de maig de 2017
Cicle de lectures poètiques "Llegir poesia en temps de crisi" al Vapor Badia
Esteban Martínez comenta poemes de la poeta jueva Hamutal Bar-Yosef
Dimecres 31 de maig a les 7 de la tarda va tenir lloc la darrera sessió del cicle d’enguany.
El professor i poeta Esteban Martínez va llegir i comentar diferents poemes de la poeta jueva Hamutal Bar-Yosef, nascuda al 1940.
A partir de l’única antologia publicada en castellà, "El lugar donde duele", BIMS logoAntología poética (1970-2010), a Vaso Roto Ediciones, Esteban Martínez va explicar l’origen de la vocació de la poeta, la seva relació amb la tradició literària hebrea i la seva postura en relació al sionisme.
Es va repartir al públic assistent el dossier amb els poemes seleccionats.

Dossier amb poemes PDF (próximament).

Més informació: Programa del Cicle de lectures.

[ampliar noticia]


Hamutal Bar-YosefHamutal
Bar-Yosef

  

Dilluns 29 de maig de 2017
"Dilluns poètics a la UES"
Quilo Martínez als Dilluns poètics a la UES
El dilluns 29 de maig a les 7.30 de la tarda va tenir lloc la tercera sessió del cicle d’enguany, dedicat al fet creatiu.
Logo UESCartell de Natividad AyalaA l'Auditori de la Unió Excursionista de Sabadell (UES) Quilo Martínez va explicar la seva evolució recent en la concepció de l'escriptura poètica, havent deixat una mica de banda el registre més líric dels seus darrers llibres, per anar cap a una poesia que es torna a plantejar més directament els temes socials i la lluita política, com havia estat norma en la seva obra inicial.
Es va lliurar al públic assistent un dossier amb poemes inèdits recents, que van ser llegits per Araís Sierra.

Més informació sobre el cicle "Dilluns poètics a la UES"
[ampliar noticia]

 

Quilo Martínez 

Dimecres 24 de maig de 2017
Cicle de lectures poètiques "Llegir poesia en temps de crisi" al Vapor Badia
Lectura de Toni Quero
Per cloure la segona part del cicle, que ha donat veu a quatre poetes sabadellencs, el dimecres 22 de maig a les 7 de la tarda va tenir lloc la lectura de poemes de Toni Quero presentat per Esteban Martínez.
Toni Quero (Sabadell, 1978) és llicenciat en Filologia Hispànica i treballa d’editor. La seva primera obra, el poemari Los adolescentes furtivos, fou guardonada el 2009 a Cotlliure amb el Premi Internacional de Literatura Antonio Machado. Traduït al francès, el llibre fou prologat elogiosament per Pere Gimferrer. Quero ha participat en diverses antologies i els seus poemes han estat publicats en revistes espanyoles, franceses i llatinoamericanes. L’octubre del 2016 va obtenir amb el seu segon llibre, Párpados, el III Premi Dos Passos a la Primera Novel·la.logo BIMS
Párpados, el viatge interior i físic d’una jove parella, ha estat publicat per l’editorial Galaxia Gutenberg al maig del 2017.

Dossier amb poemes (PDF)

Més informació: Programa del Cicle de lectures.

[ampliar noticia]


Anna Garcia Garay
Toni Quero

  

dilluns 22 de maig de 2017
"Dilluns poètics a la UES"

Esteban Martínez als Dilluns poètics a la UES
El dilluns 22 de maig a les 7.30 de la tarda va tenir lloc la segona sessió del cicle d’enguany, dedicat al procés creatiu.
cartelA l'Auditori de la Unió Excursionista de Sabadell, Esteban Martínez va comentar el seu procés de treball recent, entre el 2014 i el 2017, centrat en tres obres amb els títols provisionals de "Palabra de la Hora", "Génesis apócrifo" y "Esto es lo que queda" on s’hi pot veure una evolució des de la composició versal cap a la prosa poètica. De la intemporalitat a la contemporaneitat explícita.
logo UESL’autor va anar llegint poemes de les diferents obres i, alhora, va anar explicant el seu esforç per aconseguir uns textos més despullats i directes, que fugen de la classificació tradicional dels gèneres.

Més informació sobre el cicle "Dilluns poètics a la UES"
[ampliar noticia]

 

Esteban Martínez 

Dissabte 20 de maig de 2017
Actes de reconeixement i d’homenatge a Robert Ferrer Chaler
Lectura de poemes amb Cafè Central i Papers de Versàlia al pati de la Casa Taulé
Robert FerrerDins els actes programats entre el 19 de maig i el 9 de juny de 2017 a Sabadell per honorar la figura de Robert Ferrer, director de l’Alliance i gran activista cultural, que va morir l’estiu passat, es va fer al pati de la Casa Taulé, seu de l’Alliance Française de Sabadell, una lectura de poemes amb Cafè Central i Papers de Versàlia el dissabte 20 de maig a les 12 del migdia.
En la primera part, després de la presentació d’Antoni Clapés, Denise Desautels va llegir poemes propis en francès, amb la corresponent traducció a càrrec de Dolors Udina. A continuació, Toni Clapés també en va llegir de Josep Palau i Fabre, Segimon Serrallonga i Teresa Pascual, poetes que havien estat a l’Alliance i havien plagut molt al Robert.logo Alianza francesa
En la segona part, després de la presentació de Josep Gerona, els poetes Josep Maria Ripoll, Esteban Martínez, Quilo Martínez, Víctor Mañosa, Toni Quero, Gertrudis Mira, David Madueño i Joaquim Sala-Sanahuja van llegir poemes propis en memòria de Robert Ferrer.

Programa dels actes d'homenatge a Robert Ferrer (pdf de 106 kb)
[ampliar noticia]

 

Homenatge a Robert Ferrer Chaler.

Homenatge a Robert Ferrer Chaler.

Homenatge a Robert Ferrer Chaler. 

Divendres 19 de maig de 2017
Lectura de Papers de Versàlia a la "Nit d’Art" a la Fundació Bosch i Cardellach
Acompanyant l’exposició “el vers dibuixat”, el divendres 19 de maig a les 7.45 de la tarda a la seu de la Fundació Bosch i Cardellach (carrer de la Indústria, 18 de Sabadell), tindrà lloc una breu lectura de poemes a càrrec dels poetes Esteban Martínez, Josep Maria Ripoll i Marcel Ayats en el marc de la Nit d’Art.

Programa Nit d'Art 2017

 

Dimecres 17 de maig de 2017
Cicle de lectures poètiques"Llegir poesia en temps de crisi" al Vapor Badia
Lectura d’Anna Garcia Garay
Dins la segona part del cicle, que dóna veu a quatre poetes sabadellencs, el dimecres 17 de maig a les 7 de la tarda va tenir lloc la lectura de poemes d’Anna Garcia Garay presentada per Josep Maria Ripoll.
Anna Garcia Garay (Sabadell, 1972) va guanyar l’any 2006 el primer Premi de Poesia Miquel Martí i Pol del Principat d'Andorra amb el poema "Desfent camins" i el 2009 el tercer premi del concurs d’e-Poemes convocat per La Vanguardia amb el poema "Beatus ille".
BIMS logoEl 2011 guanya el XVII Premi de Poesia Joan Llacuna d’Igualada amb l'obra Assassins de margarides, guardó que fa possible la publicació del seu primer llibre a l’editorial Viena. El 2012 obté l'onzè Premi de Poesia de Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater amb Els mots encreuats, que va ser publicat per Edicions 62.
Manté actualment el blog AN<->NA de pensaments poètics (http://an-tavia-na.blogspot.com.es), i fins 2014 el blog Univers privat (http://univers-privat.blogspot.com.es).

Més informació: Programa del Cicle de lectures.

[ampliar noticia]


Anna Garcia Garay
Anna Garcia Garay

Lectura d’Anna Garcia Garay

Lectura d’Anna Garcia Garay

 

Dimecres 10 de maig de 2017
Cicle de lectures poètiques"Llegir poesia en temps de crisi" al Vapor Badia
Lectura de David Madueño
Dins la segona part del cicle, que dóna veu a quatre poetes sabadellencs, el dimecres 10 de maig a les 7 de la tarda va tenir lloc la lectura de poemes de David Madueño amb una presentació a càrrec de Marcel Ayats.

BIMS logoDavid Madueño (Sabadell, 1976) és Llicenciat en Filologia catalana, professor de llengua i literatura i crític literari. Fins al gener ha mantingut durant 11 anys el blog «llunÀtic» de crítica literària. Coordina la secció de lletres de la revista Quadern de Sabadell, i organitza els recitals Vespres de versos i vi a l'Aliança Francesa. Com a poeta, ha guanyat diferents premis i ha publicat fins ara tres llibres de poemes: "Desvetlla de mots és feina obscura" (2008), "Poesia per a carnívors" (2012) i "Els murs incerts" (2015).

Més informació: Programa del Cicle de lectures.

[ampliar noticia]


David Madueño
David
Madueño

Lectura de David Madueño

Lectura de David Madueño

 

dilluns 8 de maig de 2017
"Dilluns poètics a la UES"

Josep Gerona als Dilluns poètics a la UES
El dilluns 8 de maig a les 7.30 de la tarda va tenir lloc la primera sessió del cicle d’enguany, dedicat al procés creatiu. cartel
A l'Auditori de la Unió Excursionista de Sabadell, Josep Gerona va explicar el seu projecte actual i la seva manera de compondre els poemes.
Va lliurar al públic assistent un petit dossier amb sis logo UESpoemes inèdits, cadascún en tres diferents estats de realització, des de la versió inicial fins a la final provisional. Per acompanyar el darrer va fer escoltar un fragment de la cantata 147 de Bach.

Més informació sobre el cicle "Dilluns poètics a la UES"
[ampliar noticia]

 

Josep Gerona

Josep Gerona als Dilluns poètics a la UES

Josep Gerona als Dilluns poètics a la UES

 

Diumenge 7 de maig de 2017
"Per Paul, per Robert i per Maria"
Clausura de l’exposició de Josep Gerona al Museu d'Art
L'exposició de Josep Gerona, que ha restat oberta al Museu d'Art de Sabadell Logo Museu d'Art de Sabadelldes del 15 de març, es va cloure el diumenge 7 de maig a les 12 h amb una conversa del pintor amb Josep Maria Ripoll, amic, poeta i crític, president de Papers de Versàlia.
Sota la magnòlia del pati del Museu, el diàleg va abordar diferents aspectes de la feina de Josep Gerona, tant pictòrica com poètica, i la seva trajectòria des dels anys 80 fins a l’actualitat.

[ampliar noticia]

 

Clausura de la exposición de Josep Gerona 
en el Museo de Arte

Clausura de la exposición de Josep Gerona 
en el Museo de Arte

Clausura de la exposición de Josep Gerona 
en el Museo de Arte

 

dijous 4 de maig de 2017
Presentació dels nous llibres
de Josep Mª Ripoll i Marcel Ayats

El dijous dia 4 de maig va tenir lloc la presentació dels dos nous llibres de la col· lecció "Zona blanca": Interiors i paisatges de Josep Maria Ripoll, a càrrec de de Joaquim Sala-Sanahujatarja presentació, i El cor palpita a la butxaca de Marcel Ayats, a càrrec de de Josep Maria Ripoll.
L'acte es va fer a l'Espai F.O.C. de Sabadell, a la Via Massagué 5-7, a dos quarts de nou del vespre.

[ampliar noticia]

  

De maig a juny de 2017
Dilluns poètics a la UES:
El procés creatiu
cartell realitzat der Natividad AyalaA partir de dilluns vinent, 8 de maig, tindran lloc cinc lectures de poesia a l'Auditori de la Unió Excursionista de Sabadell a les 7.30 de la tarda.
Aquest any el cicle estarà dedicat al "procés creatiu".

Cada sessió serà protagonitzada per un dels poetes del grup "Papers de Versàlia", que llegirà poemes i explicarà el seu procés de treball.
El programa és el següent:

  • 8 de maig - Josep Gerona
  • 22 de maig - Esteban Martínez
  • 29 de maig - Quilo Martínez
  • 5 de juny - Josep Maria Ripoll
  • 12 de juny - Marcel Ayats logo UES

Entrada lliure.
Organitza: UES - Secció de Cultura i Papers de Versàlia.

UES - Unió Excursionista de Sabadell
Carrer de la Salut, 14 -16, Sabadell - Telèfon 93 725 87 12
www.ues.cat

Cartell del
cicle de lectures,
obra de Natividad
Ayala.

 

Dimecres 3 de maig de 2017
Cicle de lectures poètiques"Llegir poesia en temps de crisi" al Vapor Badia
Lectura de Víctor Mañosa
Per iniciar la segona part del cicle, que dóna veu a quatre poetes sabadellencs, el dimecres 3 de maig a les 7 de la tarda va tenir lloc la lectura de poemes de Víctor Mañosa, amb una presentació a càrrec de Josep Gerona.
BIMS logoVíctor Mañosa (Sabadell, 1971) és Doctor en Matemàtiques i professor titular de la UPC a la seu de Terrassa.
Autor dels següents llibres de poesia: Liquen (1993-1996), L’home que mira perplex (1996-2006), Lobishome (2006-2009), Stramonium (2007-2011) i Devesa oculta.
Manté des de 2007 el blog «Catàleg de desficis» on aboca regularment les seves reflexions sobre la vida i l’art. Des del 2004 ha col·laborat assíduament en les lectures i publicacions de Papers de Versàlia.
La seva poètica consisteix a «intuir la pervivència del misteri en certs fets trivials» i, com deia Bartra en una conferència de 1969, «servir als drets indeclinables de l’ésser humà en el sentit de la vida lliure i total» en un món cada cop més deshumanitzat.
Mañosa va acompanyar la seva lectura de comentaris sobre els poemes, així com de la projecció d’imatges que s’hi relacionen.

Dossier amb poemes (PDF)

Més informació: Programa del Cicle de lectures.
[ampliar noticia]


Víctor Mañosa
Víctor
Mañosa

Lectura de Víctor Mañosa

Lectura de Víctor Mañosa

 

dimecres 26 d'abril de 2017
Cicle de lectures poètiques"Llegir poesia en temps de crisi" al Vapor Badia
Marcel Ayats comenta poemes del poeta àrab Adonis
BIMS logoLa quarta sessió del cicle va tenir lloc el dimecres 26 d’abril a les 7 de la tarda.
El poeta Marcel Ayats va llegir i comentar diferents poemes del poeta sirià-libanès Ali Ahmad Said Esber (conegut amb el pseudònim Adonis), nascut el 1930 i considerat un dels aspirants al premi Nobel de literatura. Ayats va destacar el caràcter obert de l’obra de l’autor –que dona peu a diferents interpretacions-, així com l’elevada quantitat de variants que aquesta presenta, i que fa que se la pugui veure en contínua transformació.
Com de costum, es va repartir entre el públic la breu selecció de poemes comentats.

Dossier amb poemes PDF (próximament).

Més informació: Programa del Cicle de lectures.
[ampliar noticia]

Adonis
Adonis
Dimecres 26 d’abril de 2017
Inauguració de l'exposició "el vers dibuixat" a la Fundació Bosch i Cardellach
A les 8 de la tarda a la seu de la Fundació (carrer de la Indústria 18, baixos, Sabadell), va tenir lloc la inauguració de la mostra de dibuixos originals apareguts en els sis primers Quaderns de Versàlia: Rilke, Dickinson, Ungaretti, Auden,logo Éluard i Pasolini.
Davant un públic nombrós, van fer la presentació Maria Marín, responsable del muntatge de l’exposició, i Josep Gerona i Josep Maria Ripoll, membres de Papers de Versàlia i alhora de la Fundació.
Els dibuixos exposats són obra, respectivament, dels següents artistes il·lustradors: Joan Zafra, Natividad Ayala, Leonor Bescós, Ramiro Fernández, Josep Gerona i Jerónimo Prieto.
L’exposició restarà oberta fins al mes d’octubre de 2017.

Tarja exposició (jpg de 41 kb).

Més informació: web de la Fundació.

[ampliar noticia]


Ilustració de Joan Zafra. 

Dimecres 5 d’abril de 2017
Cicle de lectures poètiques"Llegir poesia en temps de crisi" al Vapor Badia
Josep Maria Ripoll comenta poemes
del poeta jueu Iehuda Amikhai

La segona sessió del cicle de lectures va tenir lloc el dimecres 5 d’abril a les 7 de la tarda.
El crític i poeta Josep Maria Ripoll va situar l’obra d’Iehuda Amikhai (1924-2000) en relació BIMS logoa les tradicions anglesa i hebrea i en va destacar la seva preocupació humanista per sobre de les ideologies. Va anar llegint i comentant diferents poemes que podreu visionar aquí.
Igualment es va repartir al públic assistent el dossier amb els poemes seleccionats.

Dossier amb poemas (pdf)

Més informació: Programa del Cicle de lectures.

[ampliar noticia]


Iehuda Amichai
Iehuda
Amichai 

Divendres 31 de març de 2017
Presentació-lectura del Quadern "Pier Paolo Pasolini" a La Xina Art (Barcelona)
Portada Quadern Pasolini
A les 7.30 de la tarda del divendres 31 de març a la seu de la galeria La Xina Art, al barri del Raval de Barcelona (carrer de l'Hort de la Bomba, 6 baixos) va tenir lloc, primerament, una breu presentació de Papers de Versàlia i de la publicació “Quadern Pasolini”.
A continuació, Arnau Pons, que hi ha col·laborat amb un article i un poema inèdit, ens va parlar de l’autor italià i de la seva obra. Després el més important, una lectura d’alguns poemes de Pasolini, en la versió original italiana (gràcies a la Júlia) i en les traduccions publicades al volum.
logoPer cloure l'acte, alguns dels poetes participants en l'edició van fer la lectura dels seus poemes respectius.
El volum, de 320 pàgines, que ha estat possible gràcies a la col·laboració econòmica de la Fundació Banc Sabadell, inclou articles d’especialistes, un gran nombre de traduccions inèdites i un conjunt notable de poemes motivats inèdits. Ha estat il·lustrat amb 14 dibuixos originals del pintor Jerónimo Prieto.

[ampliar noticia]Pier Paolo PasoliniPier Paolo Pasolini 

dimecres 29 de març de 2017
Cicle de lectures poètiques"Llegir poesia en temps de crisi" al Vapor Badia
Josep Gerona comenta poemes del poeta palestí Mahmud Darwix
El començament del nou cicle (que durarà fins al 24 de maig) va tenir lloc el dimecres 29 de març a les 7 de la tarda.
BIMS logoDavant de vint persones, Josep Gerona va fer primer una presentació del poeta palestí Mahmud Darwix (1941-2008) i la seva biografia, per anar després llegint i comentant poemes i fragments de la seva obra, concretament dels llibres «En presencia de la ausencia», «Menos rosas» i «Como la flor del almendro o allende».
Com en totes les sessions es va lliurar al públic assistent un dossier per seguir millor la lectura.

Dossier amb poemes (pdf)

Més informació: Programa del Cicle de lectures.

[ampliar noticia]


poeta palestí Mahmud DarwixMahmud
Darwix 

De març a maig de 2017
Cicle de lectures poètiques "Llegir poesia en temps de crisi" al Vapor Badia
Inici d'una nova edició del Cicle poètic
El començament del nou cicle (que durarà fins al 24 de maig) tindrà lloc aquest dimecres 29 de març amb la presentació del poeta palestí Mahmud Darwix (1941-2008) a càrrec de Josep Gerona, a les set de la tarda a la biblioteca Vapor Badia (carrer de les Tres Creus, 127, Sabadell).

Per a les següents sessions, podeu consultar el programa del cicle.

BIMS logoEl cicle anual de poesia de Papers de Versàlia "Llegir poesia en temps de crisi" tindrà enguany dues parts. En les primeres quatre sessions presentarem l'obra de rellevants poetes àrabs i jueus. En un moment històric en què els petits passos cap a la pau a Israel es veuen amenaçats per la nova administració americana de Trump, que dona ales a l'extrema dreta jueva, ens ha semblat del tot pertinent enfocar aquestes noves lectures de "poesia en temps de crisi" per donar a conèixer la veu d'alguns poetes dels pobles que pateixen aquesta llarga guerra: Mahmud Darwix, Yehuda Amicha, Adonis i Hamutal Bar-Yosef.

Pel que fa a les altres quatre sessions, presentarem l'obra de quatre poetes sabadellencs actuals, d'una generació més jove que la nostra. Volem contribuir així a fer més visible i reconeguda la seva feina, que ja ha donat alguns fruits importants. Els invitats seran Víctor Mañosa, David Madueño, Anna Garcia Garay i Toni Quero. 

18 març de 2017
Cartell Recital poètic a favor de Proactiva Open ArmsRecital poètic a favor de Proactiva Open Arms
Papers de Versàlia col·labora en el recital poètic que es farà el dissabte 18 de març a les 17.30 hores a Cal Balsach, Centre Cívic de la Creu Alta de Sabadell (Carretera de Prats de Lluçanès, 2) a favor de l'ONG Proactiva Open Arms.
Proactiva Open Arms és una organització no governamental de Badalona, la principal missió de la qual és rescatar del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa.

Més informació al cartell.
https://www.proactivaopenarms.org

 

Dissabte 18 de març de 2017
Presentació-lectura del Quadern "Pier Paolo Pasolini" a Librerío de la Plata (Sabadell)
Portada Quadern Pasolini
El 18 de març, en l’àmbit íntim i acollidor de la llibreria sabadellenca Librerío de la Plata (carrer de Sant Jaume, 8, Sabadell), a les 8.30 de la tarda va tenir lloc la lectura del “Quadern Pasolini” davant d’un públic atent i motivat. En primer lloc, Josep Gerona va fer la presentació del poeta i de la publicació. Després es van llegir tres poemes, en la versió catalana i/o castellana, i també en la versió italiana, a càrrec de Francisco Sánchez: Datemi rose e gigli, Frammento epistolare al ragazzo Codignola i Supplica a mia madre.
logo Libraría Librerío de la PlataPer cloure l'acte, alguns dels poetes participants en l'edició que hi eren presents, van fer la lectura dels seus poemes respectius.
El volum, de 320 pàgines, que ha estat possible gràcies a la col·laboració econòmica de la Fundació Banc Sabadell, inclou articles d’especialistes, un gran nombre de traduccions inèdites i un conjunt notable de poemes motivats inèdits. Ha estat il·lustrat amb 14 dibuixos originals del pintor Jerónimo Prieto.

[ampliar noticia]Pier Paolo PasoliniPier Paolo Pasolini

  

Dimecres 15 de març de 2017
"Per Paul, per Robert i per Maria"
Josep Gerona Inaugura una exposició
al Museu d'Art de Sabadell

Dibuix de Josep GeronaEl dimecres 15 de març a les 20 h. Josep Gerona, poeta i membre de Papers de Versàlia, va inaugurar la seva exposició al Museu d’Art de Sabadell amb molta assistència de públic.
Sota el títol "Per Paul, per Robert i per Maria" hi presenta un conjunt de pintures i dibuixos que suposen la represa de la seva activitat pictòrica després del parèntesi de sis anys pel dol per la seva filla Maria. És percep un cert canvi d'estil respecte a la seva obra anterior, ja que, segons explica ell Logo Museu d'Art de Sabadellmateix en el full de mà, "voldria entrar amb la pintura en un altre món més d’aire, més imaginari, més subtil i, en certa mesura, més lliure de les cadenes o dimensions d’allò amb aparença de “real”.L'exposició restarà oberta fins el diumenge 7 de maig i es clourà aquell dia amb una activitat a les 12 h: una conversa del pintor amb Josep Maria Ripoll, amic, poeta i crític, president de Papers de Versàlia, sobre l'art i la pintura.

Tarja de l'exposició (PDF)
[ampliar noticia]Josep Gerona

 

Dimarts 14 de febrer de 2017
Presentació del Quadern "Pier Paolo Pasolini" a Barcelona
A la seu de la Fundació Antoni Tàpies i a les 7 de la tarda, va tenir lloc la presentació a Barcelona del nou llibre de la col·lecció "Quaderns de Versàlia", Portada Quadern Pasolinisobre el poeta Pier Paolo Pasolini, més conegut com a director de cinema, que va ser assassinat a principis de novembre de 1975, ara fa quaranta-un anys.
Davant un públic atent i nombrós –unes cinquanta persones–, Esteban Martínez va fer la presentació de l’acte en nom de Papers de Versàlia. A continuació, Francesco Luti ens va parlar de la presència de Pasolini a Barcelona i de la seva relació amb José Agustín Goytisolo, i després Arnau Pons, a partir de les relacions entre les obres de Pasolini, Pound i Blai Bonet, va plantejar diferents qüestions de fons sobre la naturalesa de l’art i de la poesia: l’art com contradicció o contestació, fins i tot amb la pròpia institució de la Literatura –molt visible en els casos de «separació» radical, com en Celan, Artaud o Pasolini–; l’herència literària com a construcció, o el paper de la poesia en la recerca de la lucidesa del llenguatge...Fundació Antoni Tàpies
En la segona part, Carlos Vitale i Narcís Comadira van llegir les seves versions d’alguns poemes de Pasolini publicades al llibre; i després els vam poder escoltar en la versió original italiana a càrrec de Maria-Rosa Monferrer Pedrós.
El volum, de 320 pàgines, que ha estat possible gràcies a la col·laboració econòmica de la Fundació Banc Sabadell, inclou articles d’especialistes, un gran nombre de traduccions inèdites i un conjunt notable de poemes motivats inèdits. Ha estat il·lustrat amb 14 dibuixos originals del pintor Jerónimo Prieto.

[ampliar noticia]

 

 

Pier Paolo PasoliniPier Paolo Pasolini 

Dimecres 1 de febrer de 2017
Presentació del Quadern "Pier Paolo Pasolini" a Terrassa
A la seu d'Amics de les Arts i a les 7 de la tarda, va tenir lloc la presentació a Terrassa del nou llibre de la col·lecció "Quaderns de Versàlia", sobre el poeta Pier Paolo Pasolini, més conegut comPortada Quadern Pasolini a director de cinema, que va ser assassinat a principis de novembre de 1975, ara fa quaranta-un anys.
El volum, de 320 pàgines, que ha estat possible gràcies a la col·laboració econòmica de la Fundació Banc Sabadell, inclou articles d’especialistes, un gran nombre de traduccions inèdites i un conjunt notable de poemes motivats inèdits. Ha estat il·lustrat amb 14 dibuixos originals del pintor Jerónimo Prieto.

En primer lloc, Josep Ma. Ripoll va fer una presentació del volum i dels altres dos membres de la taula: Josep Maria Lluró, autor d’un article del llibre, i Francisco Sánchez, qui després va llegir els poemes en la versió original italiana. A continuació Josep Maria Lluró va fer una brillant explicació de la poètica pasoliniana, present no només en la poesia, sinó en tota la seva obra creativa i en la pròpia vida, mostrant-nos les claus dels traumes originals sobre els quals es va bastir la seva trajectòria.

Amics de les Arts (Terrassa)En la segona part de l’acte es va procedir a la lectura de cinc dels poemes traduïts al llibre, en la versió original italiana i en les traduccions publicades al volum: Datemi rose e gigli, Frammento epistolare al ragazzo Codignola, Il mio cuore deccene, Supplica a mia madre i Versi del testamento.
Per cloure l'acte, alguns dels poetes participants en l'edició van fer la lectura dels seus poemes motivats respectius.

El proper 14 de febrer, dimarts, està prevista la presentació del llibre a la seu de la Fundació Tàpies, a Barcelona.

[ampliar noticia]

 

 

 

Pier Paolo PasoliniPier Paolo Pasolini

 

divendres 16 de desembre de 2016
Inauguració de l’exposició de poesia visual
“Potser un altre món hagués estat possible”

poesia-visual-de-Maria-Romani-i-Marcel-AyatsEl proper divendres 16 de desembre a les 20 h. Maria Romaní i Marcel Ayats, poeta i membre de Papers de Versàlia, inauguren la seva exposició al Museu d’Art de Sabadell.
Sota el títol Potser un altre món hagués estat possible, els artistes et
conviden a seguir una narració, expressada a través de Poemes Visuals i Poemes Objecte, sobre diverses formes de violència a la nostra societat; tant des d'un punt de vista contemporani com històric. Totes les seves obres, crítiques, cerquen un únic objectiu: els desitjos de pau dels seus autors, en el sentit més ampli del terme.
L'exposició també conté un recull de Poemes Visuals agrupats a partir d'una tèmatica, una tècnica o procediment determinats, una etapa de la seva creació,... Tot i que una bona part d'aquests poemes visuals han estat realitzats fa una colla d'anys, malauradament encara estan de rabiosa actualitat.

Tarja de presentació (PDF)
[ampliar noticia]

 

  

Portada llibre de Concha Garcíadimarts 13 de desembre de 2016
Presentació del darrer llibre de Concha García:
“Las proximidades”

El proper dimarts 13 de desembre Esteban Martínez, poeta i membre de Papers de Versàlia, en fara la presentació a les 19.30, a la llibreria La Llar del Llibre de Sabadell, al carrer Sant Antoni 20.
També hi intervindrà Lorena Carbajo, editora de Calambur, que ha publicat el llibre, i després l’autora en llegirà alguns textos.

"El poema, cuando funciona, nos devuelve mucho de nosotros mismos, de nuestras certezas y dudas, de nuestra condición efímera, de nuestro concepto de la belleza."
(Concha García)

Tarja de presentació de l'acte (PDF)

 

 

Logo Editorial Calambur

logo Llibreria La Llar del llibre 

Dimecres 23 de novembre de 2016
Presentació del Quadern "Pier Paolo Pasolini"
A les 19.30 hores, a la sala 10 de L'Estruch, carrer de Sant Isidre 140, de Sabadell (www.lestruch.cat), va tenir lloc la presentació del nou llibre de la col·lecció "Quaderns de Versàlia", dedicat al poeta Pier Paolo Pasolini, conegut sobretot com a director de cinema, que va ser assassinat a principis de novembre de 1975, ara fa quaranta-un anys.

La presentació va anar a càrrec de Josep Gerona, que va dedicar l’acte al Sr. Joan Ripoll, mort recentment. Malgrat la forta pluja, l’acte va reunir una trentena de persones, que van poder escoltar l’aproximació a la vida i la obra del gran artista italià, que va fer el poeta i crític Agustín Calvo Galán.

A continuació es van llegir alguns poemes de Pasolini: en la versió original italiana (a càrrec de Laura Civardi i Stefano Biscaioli) i en les traduccions publicades al volum.

Per cloure l'acte, alguns dels poetes participants en l'edició i presents a la sala van fer la lectura dels seus poemes respectius: Pilar Tejero, Francesc Reina, Marcel Ayats, Gertrudis Mira, Esteban Martínez, Toni Quero, Josep Maria Ripoll i Víctor Mañosa.

El volum, de 320 pàgines, que ha estat possible gràcies a la col·laboració econòmica de la Fundació Banc Sabadell, inclou articles d’especialistes, un gran nombre de traduccions inèdites i un conjunt notable de poemes motivats. Ha estat il·lustrat amb 14 dibuixos originals del pintor Jerónimo Prieto.

Tarja de presentació de l'acte (PDF)
[ampliar noticia]

 

 

AMPLIAR


 

Dimecres 16 de novembre de 2016
"Homenatge a Joan Oliver"
Conferència i lectura poètica

Dins els actes programats per commemorar el 30è aniversari de la mort de Joan Oliverl’escriptor Joan Oliver, “Pere Quart”, Papers de Versàlia li va retre un homenatge a l’Auditori de la Biblioteca Vapor Badia el passat dimecres 16 de novembre a les 7 de la tarda.

En la primera part, Josep Ma. Ripoll va pronunciar una conferència sota el títol “Pere Quart: ser massa lliure”, en la qual va anar mostrant el caràcter logo 2016 Any Joan Oliver crític i alhora escèptic de molts dels versos de l’autor, fins i tot en aquells poemes aparentment més jocosos i optimistes.

A continuació, com a segona part de l’acte, deu poetes sabadellencs van llegir cadascú un poema de Pere Quart i després un de propi lligat a l’anterior. Hi van participar els següents autors: Josep-Ramon Bach, Joaquim Sala-Sanahuja, Gertrudis Mira, Víctor Mañosa, Toni Quero, Esteban Martínez, Marcel Ayats, Quilo Martínez, Josep Gerona i Josep Maria Ripoll.

Tarja de presentació de l'acte (PDF)
[ampliar noticia]

 

  

portada llibre "El sentit de la vida" del poeta Marcel Ayatsdijous 10 de novembre de 2016
Presentació de nou llibre de Marcel Ayats:
"El sentit de la vida"

A l’Espai Foc (Via Massagué 5, de Sabadell) el dijous 10 de novembre a 2/4 de nou del vespre va tenir lloc la presentació del llibre "El sentit de la vida" del poeta Marcel Ayats, davant un públic atent i nombrós.
L’acte va ser introduït per Francesc Ventura i a continuació Joan Puche, editor de Pont de Petroli, va explicar la política de publicacions i activitats d’aquesta petita però ferma editorial de Badalona.

Després David Madueño, crític literari i poeta, autor també del pròleg del llibre, va llegir un text introductori a l’obra de Marcel Ayats, on va mostrar l’evolució cap a la síntesi i la simplicitat, des del seu primer llibre fins a l’actualitat.
Per cloure l’acte, Marcel Ayats va llegir i comentar alguns poemes d’"El sentit de la vida".

[ampliar noticia]

 

Presentació de nou llibre de Marcel Ayats "El sentit de la vida"

logo pont de petroli

 

Espai FOC logotipo

 

Diumenge 4 de setembre de 2016
"HOMENATGES"
RECITAL POÈTIC DE LA FESTA MAJOR DE SABADELL
La lectura poètica que Papers de Versàlia organitza habitualment dins la Festa Major Cartell Festa Major Sabadell 2016ha girat enguany al voltant del tema dels "homenatges" a les persones o idees que cadascú dels quinze autors participants havia triat.
El conjunt de l’acte va estar dedicat a Robert Ferrer, exdirector de l’Alliance Française de Sabadell, l’amic insubstituible que ens va deixar el passat 3 d’agost.

Els poemes van quedar emmarcats pels fragments musicals interpretats per la flautista Montserrat Munill, que va fer cinc intervencions musicals intercalades entre les lectures.

L'acte va tenir lloc a l’auditori del 2n pis del Casal Pere Quart a les vuit del vespre, i el nombrós públic assistent, que va omplir el recinte, va poder escoltar els poemes dels autors següents: Francesc Reina, Víctor Mañosa, Maite Soler, Ferran Anell, David Madueño, Toni Quero, Josep Gerona, Pilar Tejero Pérez, Josep Maria Ripoll, Carmen Ruiz, Miquel Àngel Garrido, Paulalba, Laia Prat, Anna Garcia Garay i Marcel Ayats.
[ampliar noticia]

 


AMPLIAR

AMPLIAR

AMPLIAR

 

 


 

16 de juliol de 2016
Josep Maria Ripoll, al XXII Encontre literari "3 veus, 3 estils"
El passat 16 de juliol tingué lloc al monestir de Sant Pere de Casserres el XXII Encontre Literari "3 veus, 3 estils", una trobada en què tres escriptors –habitualment poetes– llegeixen els seus escrits en el claustre del monestir.
En aquesta ocasió, intervingueren Ricard Mirabete, Roser Iborra i el membre de Papers de Versàlia Josep Maria Ripoll, presentats per Víctor Pallàs.
Al llarg de la seva lectura, Josep Maria Ripoll llegí tant poemes inèdits com dels seus llibres “Dels marges” i “Dir” en el marc d’una joia arquitectònica del romànic.
[ampliar noticia]

 


Josep Maria Ripoll participa en el Encuentro Literario "3 veus, 3 estils".

Josep Maria Ripoll participa en el Encuentro Literario "3 veus, 3 estils".

 

Josep Gerona7 de juny de 2016
"Dimarts poètics a la UES"
Poemes de Josep Gerona per a cloure el cicle
Dimarts passat va tenir lloc la darrera sessió del cicle amb la lectura a càrrec de Josep Gerona. El públic que va ser present a l'auditori de la cartell realitzat der Natividad AyalaUnió Excursionista de Sabadell va poder escoltar el poeta sabadellenc, primer amb textos triats dels seus llibres publicats a partir de l'any 2000, tant en català com en castellà: "Quan deixaré de creure", Premi L'Espurna del Clot; "Àlbum de noses", IV Premi de Poesia Parc Taulí; "Trompar l'ull", Arola Editors; "Hospital General", Ed. Emboscall; i "La Vida Original",logo UES Papers de Versàlia. Després l'autor va llegir alguns poemes publicats en els darrers "Quaderns de Versàlia" i també alguns altres d'inèdits.
A la lectura i els comentaris explicatius, s'hi anaren intercalant les intervencions musicals de Montserrat Saña amb peces de J. S. Bach.

Recull de poemes de Josep Gerona (PDF)

Més informació sobre el cicle "Dimarts poètics a la UES".
[ampliar noticia]


Dimarts poètics a la UES amb poemes de Josep Gerona.

Dimarts poètics a la UES amb poemes de Josep Gerona.

 

Esteban Martínez31 de maig de 2016
"Dimarts poètics a la UES"
Poemes d’Esteban Martínez per a la quarta jornada del cicle
El passat dimarts 31 de maig va tenir lloc la lectura de poemes a càrrec d’Esteban Martínez. cartell realitzat der Natividad AyalaEl nombrós públic que va acudir a l'auditori de la Unió Excursionista de Sabadell va poder seguir els textos del poeta i professor sabadellenc, extrets d’alguns del llibres de l’extensa obra publicada (Palabras indefensas (1999) −Premio Hispanoamericano Juan Ramón Jiménez−, A los frutos tardíos (2001), Penúltimos poemas últimos (2004) −Accèssit del Julio Tovar 2003−, Paisajes de la voz (2005), Las luces nómadas, (2012), i Carencias (2015), així com d’altres encara inèdits.logo UES
A la lectura i els comentaris explicatius, s'hi anaren intercalant les intervencions musicals del saxo baix d'Alicia del Campo.

La propera sessió tindrà lloc dimarts 7 de juny i la lectura de Josep Gerona servirà per tancar el cicle d’enguany.

Recull de poemes d'Esteban Martínez (PDF)

Més informació sobre el cicle "Dimarts poètics a la UES".
[ampliar noticia]

 

 

Dijous 26 de maig de 2016
Presentació del Quadern "Paul Éluard" a Barcelona
Després de les dues primeres presentacions a Sabadell i Terrassa, dijous passat a la mediateca de l’Institut Français i a les 7.30 de la tarda, va tenir lloc la Portada Quadern Paul Éluardpresentació a Barcelona del nou llibre de la col·lecció "Quaderns de Versàlia", sobre el poeta Paul Éluard, que va dedicat a Robert Ferrer, exdirector de l’Alliance Française de Sabadell.
Les il·lustracions d’aquest volum són fetes per Josep Gerona i l’edició n’ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell.
tarja-presentacio-Quadern-Eluard-a BCN-IFBLa vintena d’assistents a l’acte de dijous van seguir amb atenció les intervencions de Josep Maria Ripoll, de “Papers de Versàlia”, i dels poetes i traductors Ricard Ripoll, Jordi Vintró i Arnau Pons, que componien la taula.

Ricard Ripoll, poeta i professor de la UAB, va fer en francès una introducció a la vida i l'obra d’Éluard, i una síntesi dels continguts del llibre, al qual ell mateix hi aporta un article sobre la recepció d’Éluard a Catalunya.
A continuació Arnau Pons (Premio Nacional de Traducción per les seves versions de Paul Celan), traductor de la sèrie "Les petits justes" en el llibre, ens va llegir el seu text introductori, que explica el sentit de la seva aproximació als poemes d'Éluard.
Finalment Jordi Vintró (Premi Ciutat de Barcelona 2014 de traducció al català) va realitzar una lectura comentada d'alguns dels poemes d'Éluard que ha traduït al català en aquesta edició, recolzat per la lectura dels mateixos poemes en francès, feta per Ricard Ripoll.

[ampliar noticia]

 

Paul Éluard
Paul Éluard

Presentació del Quadern "Paul Éluard" a l'Institut Français de Barcelona.

Presentació del Quadern "Paul Éluard" a l'Institut Français de Barcelona.

Presentació del Quadern "Paul Éluard" a l'Institut Français de Barcelona.

 

dimecres 11 de maig de 2016
Cicle de lectures poètiques "Llegir poesia en temps de crisi 2"
Marcel Ayats comenta poemes de Narcís Comadira
El passat dimecres 11 de maig va tenir lloc la cinquena sessió del cicle de BIMS logolectures poètiques "Llegir poesia en temps de crisi-2" que presenta Papers de Versàlia a la biblioteca del Vapor Badia, dedicada a l'exposició inicial sobre la vida i l'obra poètica de Narcís Comadira.
En la sisena sessió, dimecres 18 de maig, el poeta i impressor Marcel Ayats va dirigir la lectura comentada d'alguns dels poemes de l’autor gironí, que van ser lliurats al públic assistent i que també es poden baixar aquí mateix.

Més informació
[ampliar noticia]


Narcís Comadira
Narcís
Comadira

 

Josep Maria Ripoll10 de maig de 2016
"Dimarts poètics a la UES"
Poemes de Josep Maria Ripoll per a la tercera jornada a la UES
Aquest dimarts 10 de maig va tenir lloc la tercera sessió del cicle amb la lectura a càrrec de Josep Maria Ripoll. El públic cartell realitzat der Natividad Ayalaque va acudir a l'auditori de la Unió Excursionista de Sabadell va poder escoltar el poeta, crític i professorsabadellenc, amb textos triats dels seus llibres publicats ("Homenatges i sàtires", edició privada, 2002, "Dels marges", Papers de Versàlia, 2004 i "Dir", Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra 2008, Proa, 2009) i d'altres inèdits.
A la lectura i els comentaris explicatius, s'hi anaren intercalant les intervencions logo UESmusicals del saxo baix d'Alicia del Campo.

La propera sessió tindrà lloc dimarts 31 de maig i serà protagonitzada per Esteban Martínez.

Recull de poemes de J. M. Ripoll (PDF)

Més informació sobre el cicle "Dimarts poètics a la UES".
[ampliar noticia]

 

Josep Maria Ripoll

Alicia del Campo

 

Quilo Martínez3 de maig de 2016
"Dimarts poètics a la UES"
Poemes de Quilo Martínez al cicle de la UES
El dimarts 3 de maig es va fer la segona sessió del cicle "Dimarts poètics a la UES" amb la lectura dels poemas de cartell realitzat der Natividad AyalaQuilo Martínez, llegits per Araís Sierra Morales.
El nombrós públic assistent a l'auditori de la Unió Excursionista de Sabadell va poder seguir la sevatrajectòria vital, des del Xile d'infància i joventut, l'exili als anys 70 pel cop militar i la dictadura de Pinochet, i l'arrelament a Sabadell, així com les diferents temàtiques abordades pel poeta a travès dels poemes triats d'alguns dels seus llibres ("Los Generales latinoamericanos han muerto", "Cabalgando otros paisajes", "Tiempo Inestable" i "Para quedar en paz") i els comentaris del logo UESpropi poeta.
L’exili, la distància, l’amor a la terra, l’indigenisme i la nostalgia son els temes principals de la creació poètica d’aquest autor.
A la lectura i els comentaris explicatius, s'hi anaren intercalant les intervencions musicals d'Alicia del Campo al teclat.

Selecció de poemes de Quilo Martínez (PDF)

Més informació sobre el cicle.
[ampliar noticia]

 

Quilo Martínez al cicle de la UES

Araís Sierra recita poemes de Quilo Martínez al cicle de la UES

 

Marcel Ayats26 d'abril de 2016
"Dimarts poètics a la UES"
poemes de Marcel Ayats per començar el cicle a la UES
Aquest dimarts es va iniciar el cicle "Dimarts poètics a la UES" amb la primera cartell realitzat der Natividad Ayalalectura a càrrec de Marcel Ayats. El públic que va acudir a l'auditori de la Unió Excursionista de Sabadell va poder seguir la trajectòria vital del poeta a travès dels poemes triats dels seus llibres publicats (Naufragi silenciós d'ales cremades i El clima de l'asfalt) i inèdits (El sentit de la vida, El cor palpita a la butxaca i Poemes de La logo UESFosca).
A la lectura i els comentaris explicatius, s'hi anaren intercalant les intervencions musicals del saxo baix d'Alicia del Campo.

La propera sessió tindrà lloc dimarts 3 de maig i serà protagonitzada per Quilo Martínez.

Més informació sobre el cicle.
[ampliar noticia]

 

poemes de Marcel Ayats per començar el cicle a la UES

poemes de Marcel Ayats per començar el cicle a la UES


D’abril a juny de 2016
"Dimarts poètics a la UES"
cartell realitzat der Natividad AyalaA partir de dimarts vinent, 26 d’abril, tindran lloc cinc lectures de poesia a l'Auditori de la Unió Excursionista de Sabadell a les 7'30 de la tarda.
Cada sessió serà protagonitzada per un dels poetes del grup "Papers de Versàlia", que llegirà i comentarà poemes del seus llibres publicats i alguns inèdits.
Les lectures comptaran amb el contrapunt musical d'Alicia del Campo, saxo i piano.
El programa és el següent:

Entrada lliure.
Organitza: UES - Secció de Cultura i Papers de Versàlia.

UES - Unió Excursionista de Sabadell
Carrer de la Salut, 14 -16, Sabadell - Telèfon 93 725 87 12
www.ues.cat
Cartell del
cicle de lectures,
obra de Natividad
Ayala.

divendres 29 d'abril de 2016
Marcel Ayats posa textos poètics a les fotos de Joan Picanyol
exposició "Mirador sense barana" - Foto de Joan PicanyolAl Centre Cívic Baró de Viver de Barcelona (carrer de Quito, 8-10) el divendres 29 d'abril a les 7 de la tarda tindrá lloc la inauguració de l'exposició "Mirador sense barana" amb fotografies de Joan Picanyol, que vol mostrar la perifèria "deshumanitzada" de les nostres ciutats, i en la qual Marcel Ayats hi aporta paraules que comenten les imatges i les fan encara més incisives.
La mostra estarà oberta fins al dia 28 de maig.

 

 

dimecres 20 d'abril de 2016
Cicle de lectures poètiques "Llegir poesia en temps de crisi 2"
Esteban Martínez comenta poemes d'Ángel González
BIMS logoEl passat dimecres 20 d'abril va tenir lloc la tercera sessió del cicle de lectures poètiques "Llegir poesia en temps de crisi-2" que presenta Papers de Versàlia a la biblioteca del Vapor Badia, dedicada a l'exposició inicial sobre la vida i l'obra poètica d’Ángel González, en el context de la Generació dels 50.
En la quarta sessió, dimecres 4 de maig, el poeta i professor Esteban Martínez dirigirà la lectura comentada d'alguns dels seus poemes, que van ser lliurats al nombrós públic assistent i que també es poden baixar aquí mateix.

Més informació
[ampliar noticia]


Ángel González
Ángel
González

Esteban Martínez

 

A partir del 25 d'abril de 2016
Club de poesia contemporànea amb Esteve MartínezClub de poesia contemporànea
Per iniciativa de la Fundació Ars i de la Llar del llibre, a partir del 25 d'abril, s'inicia un club de lectura de poesia que serà dirigit per Esteban Martínez, membre de Papers de Versàlia.
Ens felicitem perquè la promoció de la lectura i de la poesia hagi trobat un nou espai a la nostra ciutat!
Per més detalls amplieu la imatge.

 

 

dimecres 6 i 13 d'abril de 2016
Cicle de lectures poètiques "Llegir poesia en temps de crisi 2"
Josep Gerona comenta poemes de Claudio Rodríguez
BIMS logoEls passats dimecres 6 i 13 d'abril es va iniciar una nova edició del cicle de lectures poètiques "Llegir poesia en temps de crisi" que presenta Papers de Versàlia a la biblioteca del Vapor Badia amb les dues primeres sessions, dedicades a l'exposició de l'obra poètica de Claudio Rodríguez i a la lectura comentada d'alguns dels seus poemes, respectivament.
Una vintena de persones van seguir els actes en què el poeta i professor Josep Gerona va remarcar els principals aspectes de la poètica i dels cinc llibres públicats per Claudio Rodríguez, en el context de la generació dels cinquanta.
[ampliar noticia]


Caudio Rpdríguez
Claudio Rodríguez

Josep Gerona

 

D’abril a maig de 2016
Tercer cicle de lectures poètiques
"Llegir poesia en temps de crisi 2"

Logo BibliotecaA partir del proper 6 d’abril comença el nou cicle de lectures poètiques dirigides per Papers de Versàlia. Totes es faran els dimecres a les 7 de la tarda.
Enguany, es proposen 3 autors, en una tria que serà completada al novembre per una sessió especial dedicada a Joan Oliver, Pere Quart, amb motiu del PROGRAMA CILE LECTURES30è aniversari de la seva mort. Aquests autors són: dos poetes espanyols de la generació dels 50, Claudio Rodríguez i Ángel González, i el poeta català Narcís Comadira, amb la intenció de fer-los presents a partir de les lectures i comentaris oberts d'alguns dels seus poemes.
Aquest curs dedicarem dues sessions a cada autor i intentarem donar una visió conjunta de la seva obra.
És recomanable que el públic interessat s'inscrigui a la Biblioteca Vapor Badia (Sabadell) per poder rebre alguns d'aquests poemes via e-mail i poder participar en un lliure i enriquidor intercanvi d'opinions.

PROGRAMA

Biblioteca Vapor Badia
Carrer de les Tres Creus, 127-129. Sabadell
Telèfon 93 745 17 03 - bibliovaporbadia@ajsabadell.cat

 

 

 


 
El clima de l'asfalt, de Marcel Ayats. Paisajes de la voz d'Esteban Martínez

© Papers de Versàlia. Tots els drets reservats. www.papersdeversalia.com
versión en ESPAÑOL versió en CATALÀ Disseny gràfic: RodrigoMartinez.net