Què és Poetes Actualidat Publicacions Hemeroteca Il·lustradors Contacta català español
 


2 de maig de 2013
Presentació poètica de "Papers de Versàlia"
A l'auditori Miquel Carreras del Museu d'Història va tenir lloc dijous passat, 2 de maig, la presentació del tercer volum dels "Quaderns de Versàlia", dedicat aquesta vegada al gran poeta italià Giuseppe Ungaretti. L'acte, que en principi estava anunciat a la Llar del Llibre, va comptar amb una nombrosa assistència de públic que va omplir l'auditori. El professor de la Universitat de Barcelona Francesco Ardolino va introduir les lectures amb una interessant exposició sobre la posició d'Ungaretti en la lírica italiana del segle XX, la seva revalorització actual i el seu interès per captar la "sonoritat original de la llengua", des de la parla popular fins a la poesia culta.
A continuació s'hi van llegir poemes originals en italià, amb la seva corresponent traducció al català i al castellà, i per últim vuit dels poetes participants en l'edició van llegir els seus "poemes motivats" a partir d'Ungaretti.
El volum de 370 pàgines, que aplega més de vint textos crítics de reconeguts especialistes internacionals, porta les il·lustracions de Leonor Bescós i està dedicat a la memòria del poeta sabadellenc Jordi Domènech, traductor d'Ungaretti, amb motiu del desè aniversari de la seva mort.

El poeta Esteban Martínez i el professor Francesco Ardolino.

Els poetes Esteban Martínez, Josep Maria Ripoll, Toni Quero i Víctor Mañosa.

Els poetes Esteban Martínez, Jordi Pàmies, Leonor Bescós i Marcel Ayats.

 

Fotos:Pablo Rompentin



 

© 2004-2017 Papers de Versàlia. Tots els drets reservats. www.papersdeversalia.com
versión en ESPAÑOL versió en CATALÀ Disseny gràfic: RodrigoMartinez.net