Què és Poetes Actualidat Publicacions Hemeroteca Il·lustradors Contacta català español


Els poetes que formem "Papers de Versàlia" (Marcel Ayats, Josep Gerona, Esteban Martínez, Quilo Martínez i Josep Maria Ripoll) treballem des de l’any 2001 en diferents iniciatives per promoure la creació poètica i la seva difusió.

Amb aquest objectiu vam publicar fins al 2010 vint-i-sis plaquettes col·lectives d'aparició trimestral guiades per un motiu temàtic i obertes a la participació d'escriptors i il·lustradors invitats.

Per altra banda, mantenim hores d'ara tres col·leccions obertes: les que vam iniciar l'any 2004 (una col·lecció de llibres de poesia anomenada "Zona blanca") i el 2007 ("La Galeria", on presentem obra plástica acompanyada de poemes) i la nova col·lecció "Quaderns de Versàlia", que vam presentar la primavera de 2011 amb el primer número dedicat a Rilke. Fins ara hem publicat els volums dedicats a Emily Dickinson, Ungaretti i Auden.

A més, organitzem i participem en lectures, jornades, exposicions i altres
actes culturals en diferents espais i poblacions.

Amb lleugeres modificacions i malgrat la diversitat evident dels seus components, el grup s'ha mantingut cohesionat i actiu en la línia que vàrem adoptar des del principi.

Com dèiem en la presentació de la nostra primera plaquette, "allò que ens porta a iniciar l'aventura de Papers de Versàlia no és afirmar-nos com a grup homogeni, perquè cadascú de nosaltres té una poètica ben pròpia (...) pretenem editar una sèrie de plaquettes que es volen tan lluny de l'homogeneïtat estilística com del relativisme mal entès que voldria que tot fos equivalent (...) i esperem enriquir aquesta amalgama amb noves aportacions que, filles del nostre temps, trobin en el rigor el seu punt de confluència".

Els nostres llibres es poden demanar a les llibreries, a través de les distribuidores habituals del Servei de Publicacions de la Universitat Autónoma de Barcelona (MIDAC en el cas de Catalunya). Consultar catàleg on line: publicacions.uab.es

Actualment, l'associació Papers de Versàlia té la seva seu a:

L'Estruch (Fàbrica de creació de les arts en viu)
Carrer Sant Isidre, 140
08208 Sabadell (Barcelona)
 

© Papers de Versàlia. Tots els drets reservats. www.papersdeversalia.com
versión en ESPAÑOL versió en CATALÀ Disseny gràfic: RodrigoMartinez.net