Actualitat

Dimarts 21 de gener de 2020

Presentació a Barcelona del nou Quadern "Cecília Meireles"

Presentació a Barcelona del nou Quadern Cecília Meireles

Exposició de Joaquim Sala Sanahuja.

Portada

Dimarts 21 de gener, a les set de la tarda, com estava anunciat, va tenir lloc a la llibreria Jaimes (carrer València 318) la presentació del número IX de la col·lecció Quaderns de Versàlia, dedicat a la gran poeta brasilera Cecília Meireles (1901-1964).

Cecília Meireles

Cecília Meireles

Aquesta vegada, no davant uns vint valents, com en la presentació a Sabadell, sinó davant quatre veritables herois, militants de la poesia -com en va dir la llibretera-, que van desafiar la pluja i les ventades de fins 100 km/h de la borrasca Glòria, la taula era constituïda per Joaquim Sala-Sanahuja, que ha intervingut com traductor en el llibre, i per Josep Ma. Ripoll i Josep Gerona, membres de Papers de Versàlia i responsables de l’edició.

Logo Librería Jaimes

El volum de 340 pàgines porta il·lustracions de la pintora sabadellenca Montserrat Senserrich i consta, com és habitual, de tres seccions. La primera conté tretze articles sobre la figura i l'obra poètica de Cecília Meireles. En la segona s'hi troben les traduccions del seus poemes, a càrrec de Núria Busquet, Raimon Gil, Valéria De Araújo, José Ángel Cilleruelo i Joaquim Sala-Sanahuja.
I en la darrera, un seguit de poemes inèdits inspirats en els versos de Cecília, amb la participació de poetes com Ketty Blanco Zaldivar, logo Sabadell Fundació Verónica Arana, Corina Oproae, Alfons Navarret o Xavier Farré, entre altres.

L’edició de la col·lecció és possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell.

Targeta d'invitació a la presentació (jpg de 57 kb)


Presentacio inicial del llibreter

Presentació inicial del llibreter.

Introducció de Josep Maria Ripoll.

Introducció de Josep Maria Ripoll.

Public.
Lectura de poemes de Josep Maria Ripoll

Lectura de poemes de Josep Maria Ripoll.

Lectura de poemes de Josep Gerona

Lectura de poemes de Josep Gerona.

Lectura de poemes de Joaquim Sala Sanahuja.

Fotos: Montserrat Saña

Memòria d'activitats »