Papers de Versàlia

Publicacions

Àlbums Versàlia

Després del final de la sèrie «Quaderns de Versàlia» (2011-2020, I-X), ens hem plantejat la realització d'una nova sèrie de publicacions anuals que siguin investigacions, des d'una perspectiva poètica, sobre conceptes humanístics concebuts com parelles.

Aquests nous «Àlbums Versàlia» tenen igualment tres parts, com els Quaderns, més un Annex final amb les versions originals dels poemes traduïts.

En la primera, "CAPLLETRES", per centrar la qüestió de cada llibre, dos poetes, de trajectòria molt reconeguda, escriuen sengles textos que toquin el tema.

La segona part és una "ANTOLOGIA" de poemes de diferents èpoques i llengües, adients al tema, que són comentats pels poetes convidats.

En la tercera es presenta una mostra de poemes "INÈDITS" dels diversos autors que hagin participat en les dues seccions anteriors, seguint el fil del tema proposat.

Volem donar especial importància a l'aportació creativa en les il·lustracions. Per això, els textos van acompanyats d'obres originals creades expressament per a cada Àlbum per un artista visual.