Què és Poetes Actualidat Publicacions Hemeroteca Il·lustradors Contacta català español
 


 

divendres 29 d'abril de 2016
Marcel Ayats posa textos poètics a les fotos de Joan Picanyol
exposició "Mirador sense barana" - Foto de Joan PicanyolAl Centre Cívic Baró de Viver de Barcelona (carrer de Quito, 8-10) el divendres 29 d'abril a les 7 de la tarda tindrá lloc la inauguració de l'exposició "Mirador sense barana" amb fotografies de Joan Picanyol, que vol mostrar la perifèria "deshumanitzada" de les nostres ciutats, i en la qual Marcel Ayats hi aporta paraules que comenten les imatges i les fan encara més incisives.
La mostra estarà oberta fins al dia 28 de maig.

 

 

dimecres 20 d'abril de 2016
Cicle de lectures poètiques "Llegir poesia en temps de crisi 2"
Esteban Martínez comenta poemes d'Ángel González
BIMS logoEl passat dimecres 20 d'abril va tenir lloc la tercera sessió del cicle de lectures poètiques "Llegir poesia en temps de crisi-2" que presenta Papers de Versàlia a la biblioteca del Vapor Badia, dedicada a l'exposició inicial sobre la vida i l'obra poètica d’Ángel González, en el context de la Generació dels 50.
En la quarta sessió, dimecres 4 de maig, el poeta i professor Esteban Martínez dirigirà la lectura comentada d'alguns dels seus poemes, que van ser lliurats al nombrós públic assistent i que també es poden baixar aquí mateix.

Més informació
[ampliar noticia]


Ángel González
Ángel
González

Esteban Martínez

 

A partir del 25 d'abril de 2016
Club de poesia contemporànea amb Esteve MartínezClub de poesia contemporànea
Per iniciativa de la Fundació Ars i de la Llar del llibre, a partir del 25 d'abril, s'inicia un club de lectura de poesia que serà dirigit per Esteban Martínez, membre de Papers de Versàlia.
Ens felicitem perquè la promoció de la lectura i de la poesia hagi trobat un nou espai a la nostra ciutat!
Per més detalls amplieu la imatge.

 

 

 

dimecres 6 i 13 d'abril de 2016
Cicle de lectures poètiques "Llegir poesia en temps de crisi 2"
Josep Gerona comenta poemes de Claudio Rodríguez
BIMS logoEls passats dimecres 6 i 13 d'abril es va iniciar una nova edició del cicle de lectures poètiques "Llegir poesia en temps de crisi" que presenta Papers de Versàlia a la biblioteca del Vapor Badia amb les dues primeres sessions, dedicades a l'exposició de l'obra poètica de Claudio Rodríguez i a la lectura comentada d'alguns dels seus poemes, respectivament.
Una vintena de persones van seguir els actes en què el poeta i professor Josep Gerona va remarcar els principals aspectes de la poètica i dels cinc llibres públicats per Claudio Rodríguez, en el context de la generació dels cinquanta.
[ampliar noticia]


Caudio Rpdríguez
Claudio Rodríguez

Josep Gerona

 

 

D’abril a maig de 2016
Tercer cicle de lectures poètiques
"Llegir poesia en temps de crisi 2"

Logo BibliotecaA partir del proper 6 d’abril comença el nou cicle de lectures poètiques dirigides per Papers de Versàlia. Totes es faran els dimecres a les 7 de la tarda.
Enguany, es proposen 3 autors, en una tria que serà completada al novembre per una sessió especial dedicada a Joan Oliver, Pere Quart, amb motiu del PROGRAMA CILE LECTURES30è aniversari de la seva mort. Aquests autors són: dos poetes espanyols de la generació dels 50, Claudio Rodríguez i Ángel González, i el poeta català Narcís Comadira, amb la intenció de fer-los presents a partir de les lectures i comentaris oberts d'alguns dels seus poemes.
Aquest curs dedicarem dues sessions a cada autor i intentarem donar una visió conjunta de la seva obra.
És recomanable que el públic interessat s'inscrigui a la Biblioteca Vapor Badia (Sabadell) per poder rebre alguns d'aquests poemes via e-mail i poder participar en un lliure i enriquidor intercanvi d'opinions.

PROGRAMA

Biblioteca Vapor Badia
Carrer de les Tres Creus, 127-129. Sabadell
Telèfon 93 745 17 03 - bibliovaporbadia@ajsabadell.cat

 

 

 

 

portadallibreria Barra Llibre de BarcelonaDijous 11 de febrer de 2016
El Poemari "Carencias" d'esteban martínez
Es presenta a Sants, Barcelona

La poeta Marta Pérez i Sierra presenta el dijous 11 de febrer a les 8 del vespre el poemari "Carencias" d'Esteban Martínez a la llibreria Barra/Lllibre, al carrer de Riego, 13B, a la plaça d'Osca del barri de Sants de Barcelona.


 

Dimecres 27 de gener de 2016
Presentació del Quadern "Paul Éluard" a Terrassa
Portada Quadern Paul ÉluardA la seu d'Amics de les Arts i a les 7 de la tarda, com era previst, amb l'assistència d'una trentena de persones, va tenir lloc la presentació a Terrassa del nou llibre de la col·lecció "Quaderns de Versàlia", sobre el poeta Paul Éluard, que hem dedicat a Robert Ferrer, exdirector de l’Alliance Française de Sabadell.
Ricard Ripoll, poeta i professor de la UAB, va fer una introducció a la vida i l'obra del poeta francès, i una síntesi dels continguts del llibre, al qual ell mateix hi aporta un article sobre la recepció d’Éluard a Catalunya.
Amics de les Arts logotipDesprés, amb Jordi Vintró, igualment poeta i traductor (Premi Ciutat de Barcelona 2014 de traducció al català), van realitzar una lectura comentada d'alguns dels poemes d'Éluard traduïts en aquesta edició.
Per cloure l'acte, alguns dels poetes participants en l'edició que hi eran presents (en primer lloc Ricard Ripoll i Jordi Vintró, a continuació Esteban Martínez, Josep Gerona, Víctor Mañosa, Pilar Tejero, Toni Quero, Marcel Ayats i Josep Maria Ripoll) van llegir els seus poemes d'homenatge respectius.
Per al mes de maig és prevista la presentació del llibre a Barcelona, a l’Institut Francès, que anunciarem oportunament.

[ampliar noticia]

 

Paul Éluard
Paul Éluard

 

 

Dimecres 25 de novembre de 2015
Presentació del Quadern "Paul Éluard"
Amb l'assistència d'una cinquentena de persones, va tenir lloc a la sala 10 de L'Estruch, carrer de Sant Isidre 140 de Sabadell (www.lestruch.cat), la presentació del nou llibre de la col·lecció "Quaderns de Versàlia", sobre el poeta Paul Éluard, que hem dedicat a Robert Ferrer, exdirector de l’Alliance Française de Sabadell.
Portada Quadern Paul ÉluardEn primer lloc, Ricard Ripoll, poeta i professor de la UAB, ens va fer una introducció a la vida i l'obra del poeta francès, i després una síntesi dels continguts del llibre.
A continuació Arnau Pons (recent Premio Nacional de Traducción per les seves versions de Paul Celan), poeta i traductor de la sèrie "Les petits justes" en el llibre, ens va explicar el sentit de la seva aproximació als poemes d'Éluard.
En tercer lloc, Jordi Vintró, igualment poeta i traductor (Premi Ciutat de Barcelona 2014 de traducció al català), va fer la lectura comentada de cinc dels poemes d'Éluard que ha traduït per al llibre, seguits de la lectura en francès de cada poema a càrrec de Ricard Ripoll. Després es va iniciar un diàleg entre ambdós traductors sobre els criteris i les dificultats de la seva feina, que va ser molt ben valorat pel públic assistent.
Per cloure l'acte, alguns dels poetes participants en l'edició i presents a la sala van fer la lectura dels seus poemes respectius.
A partir d'ara el volum ja es pot trobar a les llibreries. Tenim previstos nous actes de presentació a Terrassa i Barcelona que us anunciarem oportunament.

[ampliar noticia]

 

Paul Éluard
Paul Éluard
 

Diumenge 6 de setembre de 2015
"L’EXPERIÈNCIA AMOROSA"
RECITAL POÈTIC DE LA FESTA MAJOR DE SABADELL
La lectura poètica que Papers de Versàlia organitza habitualment dins dels actes de la Festa Major ha girat enguany al voltant del tema de "l’experiència amorosa", entesa en un sentit ampli, segons els onze autors participants, i ha Cartell Festa Major Sabadell 2015mostrat els diferents registres possibles d’aquesta temàtica: l’amor eròtic, de parella, el paterno-filial, l’amor perdut, el desengany, l’amor després de la mort, etc.
Els textos van anar molt adequadament emmarcats pels fragments de música klezmer, de la tradició askenazí de l’Europa de l’Est, interpretats per la flautista Montserrat Munill, que va realitzar cinc intervencions musicals intercalades entre les lectures.
L'acte va tenir lloc al pati del Casal Pere Quart a les vuit del vespre, i el nombrós públic –més de cent persones– atret per la poesia, va poder escoltar els poemes dels següents autors: Francesc Reina, Víctor Mañosa, Maite Soler, Ferran Anell, David Madueño, Toni Quero, Josep Gerona, Anton Carrera, Pilar Tejero, Josep Maria Ripoll i Marcel Ayats.
[ampliar noticia]

 

 


 

Dimecres 10 de juny de 2015
Cicle de lectures poètiques"Llegir poesia en temps de crisi" al Vapor Badia
MARCEL AYATS ACABA EL CICLE AMB POEMES D’ALMUDENA GUZMÁN
BIMS logoEl passat dia 6 de juny, el poeta Marcel Ayats va tancar el cicle de conferències “Poesia en temps de crisi” tot parlant sobre el volum “Zonas comunes” de la poeta madrilenya Almudena Guzmán. Ayats va fer un repàs a la trajectòria de l’autora per centrar-se després en aquest llibre concret, una denúncia sarcàstica dels excessos del capitalisme en l’actual context de crisi feta amb un humor distanciador i una certa abundància de referents cinematogràfics.
Al final de la conferència, hi va haver un animat col·loqui amb el públic, no pas exempt de polèmica, sobre la poètica de l’autora.
[ampliar noticia]


Almudena Guzmán
Almudena Guzmán

Marcel Ayats

 

27 de maig de 2015
Cicle de lectures poètiques"Llegir poesia en temps de crisi" al Vapor Badia
JOSEP GERONA COMENTA POEMES D’ADA SALAS
BIMS logo El passat 27 de maig, Josep Gerona va fer la seva conferència sobre el llibre "Limbo y otros poemas" de la poeta Ada Salas, nascuda a Cáceres el 1965 i relacionada amb l’anomenada "poesia del silenci", de la qual són autors emblemàtics José Ángel Valente o Antonio Gamoneda.
Gerona va insistir en...
[ampliar noticia]

Ada Salas
Ada Salas


Josep Gerona

 

26 de maig de 2015
Presentació de "Carencias", el nou llibre d'Esteban Martínez
portadaEl dia 26 de maig es va presentar a la Llar del Llibre de Sabadell el darrer poemari publicat d'Esteban Martínez: "Carencias". L'acte es va iniciar amb una introducció del poeta i professor Josep Maria Ripoll que va fer una semblança de l'autor i referències a la seva obra poètica anterior. Logo La Llar de LLibreSeguidament, el també poeta Josep Gerona va fer una proposta de lectura de "Carencias", aprofundint en quines poden ser les seves claus internes. Per concloure, l'autor va fer lectura d'una selecció de textos.
A l'acte hi va assistir mig centenar de persones.
[ampliar noticia]

 

Ampliar foto

Ampliar foto

Ampliar foto


 

18 de maig de 2015
DILLUNS POÈTICS A LA UES: “el viatge”
El proppassat dilluns 18 de maig va tenir lloc la tercera i última de les lectures logo uesdel cicle “Dilluns poètics a la UES”, a càrrec dels autors de Papers de Versàlia. En aquesta ocasió, la lectura era sobre el motiu del viatge i, com en les anteriors, als poetes del grup s’hi va sumar un convidat, en aquest cas Toni Quero. Els intervals musicals van anar a càrrec de les flautistes Montse Munill i Marina Ventura. Amb aquest acte es va cloure, doncs, un cicle que potser tindrà continuïtat en el futur.
[ampliar noticia]

 


 

Dimecres 13 de maig de 2015
Cicle de lectures poètiques"Llegir poesia en temps de crisi" al Vapor Badia
ESTEBAN Martínez comenta poemes de José Hierro
En la sisena sessió del cicle, Esteban Martínez va llegir i comentar poemes de Cuaderno de Nueva York de José Hierro, un dels millors autors de la denominada generació poètica dels anys cinquanta, si bé la seva adscripció a un corrent concret resulta difícil d’establir. BIMS logoEn el llibre, l’últim que va publicar, Hierro recorre sovint a la juxtaposició de dos o més temps diferents, i així en un mateix poema poden conviure Johann Sebastian Bach i la cantant de jazz Mahalia Jackson, com en un altre Beethoven pot contemplar un concert per la televisió.
[ampliar notícia]Philippe Jaccottet
José Hierro

ESTEBAN Martínez comenta poemes de José Hierro

 

29 d’abril de 2015
Cicle de lectures poètiques"Llegir poesia en temps de crisi" al Vapor Badia
Josep Maria Ripoll comenta poemes de Philippe Jaccottet
Tot iniciant la segona part del cicle de lectures poètiques, Josep Maria Ripoll va llegir i comentar poemes del llibre "A la llum de l’hivern" del poeta suís en llengua francesa BIMS logoPhilippe Jaccottet, traduït per Antoni Clapés i publicat a la col·lecció "Jardins de Samarcanda".
L’autor, de noranta anys, està considerat una de les grans figures de la poesia francesa del segle XX i ha realitzat una extensa obra reflexiva amb motius com la naturalesa i la llum, que ha evolucionat cap a la depuració formal i conceptual:
[ampliar noticia]Philippe Jaccottet
Philippe
Jaccottet


 

20 d’abril de 2015
DILLUNS POÈTICS A LA UES: "LA CIUTAT"
logo uesLa segona de les lectures a la UES a càrrec dels poetes de Papers de Versàlia va estar dedicada al tema de la ciutat. Amb intervals musicals a càrrec del flautista Oriol Montllor , els autors del grup van estar acompanyats pel poeta David Madueño, tal i com a la primera sessió ho van ser per Víctor Mañosa. Els autors van llegir les seves aproximacions a la ciutat davant de més d’una vintena de persones, a les quals van repartir algunes de les “plaquettes” col·lectives amb què es van donar a conèixer.
La tercera i última sessió serà la del dilluns 18 de maig, amb el tema “El viatge” com a fil conductor.
[ampliar noticia]

 


 

15 d'abril de 2015
Cicle de lectures poètiques "Llegir poesia en temps de crisi" al Vapor Badia
MARCEL AYATS COMENTA POEMES D’EUGENIO De ANDRADE
El dimecres 15 d’abril, el poeta Marcel Ayats va dedicar la quarta de les sessions del cicle a parlar sobre el llibre “Materia solar”, del portuguès Eugenio de Andrade. BIMS logoAyats va destacar la volguda senzillesa de l’autor, la seva sobrietat i l’acostament que els seus poemes suposen a les realitats més elementals. Així mateix, va referir-se a la importància de la figura materna en la vida i l’obra de l’autor, o a la proximitat amb la naturalesa que expressen molts dels seus versos.
[ampliar noticia]Eugenio de Andrade


 

dimecres 25 de març de 2015
Cicle de lectures poètiques "Llegir poesia en temps de crisi" al Vapor Badia
Esteban Martínez comenta poemes de Wislawa Szymborska
El dimecres 25 de març va tenir lloc la tercera sessió del cicle amb la lectura comentada del llibre "Hasta aquí" de Wislawa Szymborska, amb l’afegit d’altres poemes de l'autora. BIMS logoEl poeta i professor Esteban Martínez va explicar la poètica de la premi Nobel polaca a la vintena de persones que van assistir-hi: poètica fonamentada en un llenguatge de precisió sota una aparent simplicitat, un rigor i una autoexigència -que explica que només publiqués uns dos-cents poemes-, i la seva voluntària modèstia. L'Esteban Martínez ens va evidenciar com de necessària i oportuna pot resultar la ironia per desfer tòpics i llocs comuns i entrar, subtilment, en temes d'especial profunditat.
[ampliar noticia]


Wislawa Szymborska
Wislawa
Szymborska

 

23 de març de 2015
Dilluns poètics a la UES: "El paisatge"
logo uesAmb els poemes de Josep Maria Ripoll, Esteban Martínez, Marcel Ayats, Josep Gerona i Víctor Mañosa, acompanyats per les flautes travesseres de Montse Munill i Marina Ventura, va iniciar-se a l'auditori de la UES el cicle de tres lectures poètiques monogràfiques a l'entorn d'un tema.
Van assistir-hi una vintena de persones -entre socis de la UES i públic general, perquè les lectures són obertes-, que van rebre cadascú una de les "plaquettes" editades pel grup "Papers de Versàlia", en aquest cas el número "U", "joia de les fulles altes", dedicat precisament al paisatge i publicat originalment a la tardor de 2008, amb il·lustracions del pintor francès Maurice Maillard.
La segona sessió tindrà lloc el 20 d'abril i el poemes ens parlaran de "la ciutat".
[ampliar noticia]

 

ampliar

ampliar

 

De març a maig de 2015
"Dilluns poètics a la UES”
A partir de dilluns vinent, tindran lloc tres lectures de poesia a l'Auditori de cartellla Unió Excursionista de Sabadell a les 7 de la tarda.
Cada sessió girarà a l’entorn d'un tema. Hi participen els poetes del grup i alguns amics convidats per a l’ocasió.
Les lectures comptaran amb el contrapunt musical de Montse Munill i Marina Ventura, flautes.

El programa és el següent:

  • 23 de març - tema: el paisatge
    Esteban Martínez, Josep Maria Ripoll, Marcel Ayats, Josep Gerona i Víctor Mañosa.
  • 20 d’abril - tema: la ciutat
    Esteban Martínez, Josep Maria Ripoll, Marcel Ayats, Josep Gerona i David Madueño.
  • 18 de maig - tema: el viatge
    Esteban Martínez, Josep Maria Ripoll, Marcel Ayats, Josep Gerona i Toni Quero.

Organitza: UES-Secció de Cultura i Papers de Versàlia.

 

logo ues

 

dimecres 11 de març de 2015
Cicle de lectures poètiques"Llegir poesia en temps de crisi" al Vapor Badia
Josep Gerona comenta poemes d'Eloy Sánchez Rosillo
El passat dimecres 11 de març va continuar el cicle amb la lectura comentada del llibre BIMS logo"La certeza" d'Eloy Sánchez Rosillo, amb l’afegit d’altres poemes del mateix autor. Al llarg de l’acte, el poeta i professor Josep Gerona va remarcar els principals aspectes de la poètica de Sánchez Rosillo: per exemple, la voluntat de claredat, o l’experiència com a matèria primera que ha de ser transcendida, entre d’altres. L’explicació va anar acompanyada d’algunes imatges del pintor realista Ramón Gaya, amb la qual l’obra del poeta comentat presenta alguns punts de contacte.
[ampliar noticia]

Eloy Sánchez Rosillo
Eloy Sánchez Rosillo

 

25 de febrer de 2015
Cicle de lectures poètiques"Llegir poesia en temps de crisi" al Vapor Badia
Josep Maria Ripoll comença el cicle amb un apropament a la poètica de Mark Strand.
BIMS logoDimecres passat va tenir lloc la primera lectura comentada amb l'assistència d'unes trenta persones. El poeta i professor Josep Maria Ripoll ens va fer conèixer la figura i l'obra de l'autor nord-americà Mark Strand, tot situant-lo en relació a la lírica de Wallace Stevens i a la plàstica de Josef Albers i d'Edward Hopper.
[ampliar noticia]


Mark Strand
Mark Strand

 

De febrer a juny de 2015
Cicle de lectures poètiques
"Llegir poesia en temps de crisi"

A partir del proper 25 de febrer comença el nou cicle de lectures poètiques dirigides per Papers de Versàlia. Totes es faran els dimecres a les 7 de la tarda. Logo Biblioteca
Es proposen una sèrie de 8 llibres d'autors diversos amb la única intenció de fer-los presents a partir de les lectures i comentaris oberts d'alguns dels seus poemes.
És recomanable que el públic interessat s'inscrigui a la Biblioteca Vapor Badia (Sabadell) per poder rebre alguns d'aquests poemes via e-mail i poder participar en un lliure i enriquidor intercanvi d'opinions.

25 febrer

"Hombre y camello" de Mark Strand,
a càrrec de Josep Maria Ripoll.
11 març "La certeza" d'Eloy Sánchez Rosillo,
a càrrec de Josep Gerona.
25 març "Hasta aquí" de Wislawa Szymborska,
a càrrec d'Esteban Martínez.
15 abril "Materia solar" d'Eugenio de Andrade,
a càrrec de Marcel Ayats.
29 abril "A la llum de l’hivern" de Philippe Jacottet,
a càrrec de Josep Maria Ripoll.
13 maig "Cuaderno de N.Y." de José Hierro,
a càrrec d'Esteban Martínez.
27 maig "Limbo y otros poemas" d'Ada Salas,
a càrrec de Josep Gerona.
10 juny "Zonas comunes" d'Almudena Guzmán,
a càrrec de Marcel Ayats.

Biblioteca Vapor Badia
Carrer de les Tres Creus, 127-129. Sabadell
Telèfon 93 745 17 03 - bibliovaporbadia@ajsabadell.cat

 

 

 

Portada llibre Jorge BrotonsDimecres 26 de novembre de 2014
PRESENTACIÓ DEL nou llibre de Jorge Brotons
El proper dimecres 26 de novembre a les 19 hores es farà l'acte de presentació del nou llibre de poesia de Jorge Brotons a la Sala d'actes de la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell. El nou llibre, amb el títol "Verb de continuïtat", será presentat pel també poeta i membre de Papers de Versàlia Esteban Martínez. Us hi esperem.

 

 

 

Dijous 2 d'octubre de 2014
PRESENTACIÓ DEL QUADERN W. H. AUDEN A BARCELONA
Portada AudenEl dia 2 d'octubre a 2/4 de 8 de la tarda es va presentar el llibre W. H. AUDEN de la col·lecció Quaderns de Versàlia a la llibreria Laie de Barcelona. A l'acte van participar en Josep Maria Ripoll com a presentador membre del col·lectiu Papers de Versàlia, el crític i traductor d'Auden, Marcel Riera; i l'actor Josep Seguí.
Laie llibreria logotipEls presents varen poder gaudir d'una semblança del poeta anglo-nord-americà molt rigorosa i amena. També van poder escoltar, en la veu del Josep Seguí, alguns exemples de la poesia d'Auden en la seva llegua de composició. Les versions catalanes les va llegir en Marcel Riera, el traductor.

[ampliar noticia]

 

AMPLIAR

 

Dijous 18 de setembre de 2014
"PAPERS DE VERSÀLIA AL CONTRAPUNT POÈTIC".
LECTURA DELS POETES DEL GRUP A SANT FELIU DE LLOBREGAT.

Contrapunt Poètic logoLa lectura poètica que ha organitzat Marta Pérez Sierra per iniciar el "Contrapunt Poètic" d'aquest curs a l'Aula de Música de Sant Feliu de Llobregat ha comptat amb la participació de quatre autors del grup: Josep Maria Ripoll, Esteban Martínez, Marcel Ayats i Josep Gerona.
Davant un públic amatent, cadascun dels participants va llegir poemes dels seus llibres publicats o inèdits. L'acte va tenir la col·laboració musical de la cantautora Clara Rueda i va acabar amb un simpàtic refrigeri.

Trobareu imatges i un vídeo a la web de l'organitzadora de l'acte.

 


 

Diumenge 7 de setembre de 2014
"EL PAISATGE INTERIOR", dedicat a la memòria de Lluís Subirana
GRAN RECITAL DE FESTA MAJOR
La lectura poètica que Papers de Versàlia ha organitzat dins dels actes de la Festa Major 2014 de Sabadell (Barcelona) ha girat al voltant del tema dels "Paisatges interiors". cartel Festa Major Sabadell 2014Els textos llegits, en un acte en què el violinista Roger Busqué va incorporar peces de molt diferent textura, mostraren la diversitat de veus que fan de Sabadell un mostrari de l'eclecticisme enriquidor per què passa el gènere poètic en català i en castellà. Paisatges interiors que arrelen a la memòria, a l'espai compartit, a l'escenari emocional, a l'entorn que ens fa o ens condiciona.
L'acte, al pati del Casal Pere Quart, ha trobat un lloc ideal. El públic va omplir l'aforament demostrant, un cop més, que la cultura, i la poesia en particular, té un lloc entre els actes festius d'una festa major.
Vam poder comptar amb la participació dels següents autors: Francesc Reina, Víctor Mañosa, Maite Soler, Ferran Anell, David Madueño, Toni Quero, Sònia Moll, Anton Carrera, Pilar Tejero, Josep Maria Ripoll, Marcel Ayats i Esteban Martínez.
El recital va ser dedicat a la memòria de Lluís Subirana, que ens va deixar fa pocs mesos, i que va ser un company habitual en aquestes activitats poètiques de la Festa Major.

 

 

Lluís Subirana
Lluís Subirana
al setembre
de 2013.
 

Dimecres 11 de juny de 2014
Presentació del Quadern sobre W. H. Auden
portada Quadern AudenA l'auditori de la Fundació Bosch i Cardellach, tal com estava anunciat, va tenir lloc el dimecres 11 de juny, la presentació del quart volum dels "Quaderns de Versàlia", dedicat aquesta vegada al gran poeta anglo-nord-americà W. H. Auden. L'acte, presentat per Josep M. Ripoll, va comptar amb una important assistència de públic, que va omplir l'auditori.
El professor de la Universitat Autònoma de Barcelona Pere Ballart va introduir les lectures amb una interessant aproximació a l'obra ingent de l'autor, que va saber obrir com ningú la lírica anglesa a l'experiència històrica de l'home contemporani. A continuació s'hi van llegir vuit poemes de diferents registres: cadascun primer en la traducció al català, per part del mateix traductor, Marcel Riera, present a la taula, i després en la versió original anglesa, a càrrec de l'actor Josep Seguí.
Per últim, nou dels poetes participants...
[ampliar noticia]

 

[ampliar noticia]
AMPLIAR
AMPLIAR

W. H. Auden
W. H. Auden (1907-1973)

 

La poeta Valerie Mejer a Sabadell (Barcelona) jun-2014Divendres 6 de juny de 2014
Valerie Mejer a Sabadell
Divendres 6 de juny a les 19,30 hores es va portar a terme a la llibreria La Llar del Llibre, al carrer Sant Antoni en Sabadell, la presentació del nou llibre de la poeta mexicana Valerie Mejer, "Cuaderno de Edimburgo".
La presentació va estar a càrrec del poeta de Papers de Versàlia, Esteban Martínez, qui va valorar molt positivament l'aportament de Valerie Mejer a la poesia llatinoamericana actual. Logo La Llar de LLibrePosteriorment la poeta mexicana va explicar el sentit de seu nou llibre i va llegir alguns del seus poemes que van ser molt aplaudits pel públic assistent.
L'acte va concloure amb la firma de llibres per part de l'autora.
[ampliar noticia]

 

AMPLIAR
AMPLIAR
AMPLIAR

 

cartell nit museus (fragment)Dissabte 17 de maig de 2014
PAPERS DE VERSALIA A L'INSTITUT DE PALEONTOLOGIA MIQUEL CRUSAFONT
El dissabte 17 de maig, a les vuit del vespre, els poetes de Papers de Versàlia oferiran un petit recital a l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (carrer de l'Escola industrial, 23 de Sabadell) amb el títol "Temps en el temps", en el marc de les activitats que es realitzen en diferents espais i museus de tota la ciutat sota el títol "Tarda d'art" i "Nit dels museus".


 

Dijous 15 de maig de 2014
Tèrbol atzur: presentació de missatges artistico-reivindicatius a Sabadell.
El poeta de "Papers de Versàlia" Marcel Ayats, amb la seva companya Maria Romaní, participen al costat d'un nombrós grup d'altres poetes i escriptors a "Tèrbol atzur: Presentació de missatges artistico-reivindicatius", que organitza Òmnium Sabadell i que es farà els dies 15 de maig (primera sessió) i 29 de maig (segona sessió) a les 8 del vespre al Casal Can Capablanca (C/ Comte Jofre, 30, 08205, Sabadell - al costat dels FGC). Us convidem a assistir-hi!

Més informació aquí.


 

Dimarts 22 d'abril de 2014
Lectura poètica a Barcelona "POEMES 5x20 VOL.2"
"POEMES 5x20 VOL.2", una lectura oberta de poemes prèvia a la diada de Sant Jordi a càrrec de l'Associació Teatral el Partiquí. Les persones participants llegiran poemes de Joan Vinyoli, Francesc Parcerisas, Anna Maria Moix i Marcel Ayats.
Lloc: Centre Cultural la Farinera del Clot
Preu: Gratuït
Hora: 21:00 h.
Organitza: Centre Cultural la Farinera del Clot (Gran Via de les Corts Catalanes, 837. Barcelona 08018 · Tel. 93 291 80 80)


 

Febrer a maig de 2014
Lectures poètiques "4x2: poetes llegeixen poetes"
cartellDe febrer a maig Papers de Versàlia va organitzar per la regidoria de cultura de l'Ajuntament de Sabadell un nou projecte poètic anomenat "4x2: poetes llegeixen poetes".
Es tracta d'un cicle en què els poetes del grup, en dues sessions cadascun, primer llegien i explicaven les seves trajectòries poètiques i, en la segona sessió, proposaven un acostament a l'obra d'un poeta de referència personal.
La intenció, doncs, era la d'oferir un nou espai de promoció de la poesia en un format proper i obert a la conversa.
Totes aquestes sessions es van fer a la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell (carrer de les Tres Creus, 127-129), amb l'assistència d'un públic nombrós i interessat.

Poetes llegeixen poetes - Papers de Versàlia

Imatges de diferents moments del cicle poètic "4x2: poetes llegeixen poetes". 

Dimarts 8 d'octubre de 2013
Esteban Martínez a l'Aula de Poesia de Barcelona
Aula de Poesia de Barcelona - logotipoUs convidem a gaudir de la presència i els versos d'Esteban Martínez Serra i Sandra Pareja a la Revista Parlada de l'Aula de Poesia de Barcelona núm. 81. L'acte tindrà lloc el dimarts 8 d'octubre de 2013 a les 19:30 hores, a l'Espai d'art Cincómonos (carrer Consell de Cent, 283, Barcelona - mapa) i serà presentat per J. A. Arcediano.
Espai d’art Cincómonos - logotipo
 

Dijous 19 de setembre de 2013
Presentació a l'Istituto Italiano di Cultura de Barcelona
A la seu de l'Institut Italià de Barcelona (Passatge Méndez Vigo, 5 E, Barcelona - mapa), el passat dijous 19 de setembre a les 7 de la tarda, va tenir lloc la presentació del tercer volum dels "Quaderns de Versàlia", dedicat al gran poeta Giuseppe Ungaretti.
L'acte va ser presentat per la Directora de l'Institut i va comptar amb una nombrosa assistència de públic que va omplir l'auditori. El professor de la Universitat de Barcelona Francesco Ardolino va introduir les lectures amb una exposició sobre el paper d'Ungaretti en la lírica italiana del segle XX, en relació a Montale i a la tradició literària (Dante, Petrarca, Leopardi, etc.).
[ampliar noticia]Giuseppe Ungaretti
Giuseppe Ungaretti
(1888-1970) 

Diumenge 8 de setembre de 2013
"L'amistat", dedicat a la memòria de Maite Mòdol
GRAN RECITAL DE FESTA MAJOR
El 8 de setembre es va desenvolupar amb un públic nombrós l'acte de lectura pública que organitza Papers de Versàlia en el marc de les activitats culturals de la Festa Major de Sabadell. Finalment, degut a les pluges, es va fer a la Sala d'Actes del Casal Pere Quart (Rambla, 69) amb l'assistència d'un centenar d'espectadors.

L'acte, dedicat a la poetessa i pintora Maite Mòdol, desapareguda recentment, va possibilitar la convergència de veus molt diverses d'escriptors de diferents generacions. Els poemes, al voltant del tema de l'amistat, van evidenciar l'aposta de Papers de Versàlia per la convivència de veus, llenguatges i sensibilitats.
La lectura va ser acompanyada amb les molt pulcres i depurades intervencions de Montse Munill a la flauta travessera i Esteve Clapés a la guitarra.
[ampliar noticia]

 

Maite Mòdol
Maite Mòdol
al setembre
de 2012.
 

2 de maig de 2013
Presentació poètica de "Papers de Versàlia"
A l'auditori Miquel Carreras del Museu d'Història de Sabadell va tenir lloc dijous passat, 2 de maig, la presentació del tercer volum dels "Quaderns de Versàlia", dedicat aquesta vegada al gran poeta italià Giuseppe Ungaretti. L'acte, que en principi estava anunciat a la Llar del Llibre, va comptar amb una nombrosa assistència de públic que va omplir l'auditori. El professor de la Universitat de Barcelona Francesco Ardolino va introduir les lectures amb una interessant exposició sobre la posició d'Ungaretti en la lírica italiana del segle XX...
[ampliar noticia] 

Dijous 2 de maig de 2013 a les 19:30h.
presentaciÓ a sabadell de nou llibre sobre G. Ungaretti
Coincidint amb el 125 è aniversari del naixement, en terres d'Alexandria, del poeta italià GIUSEPPE UNGARETTI, editem un nou volum de la col·lecció "Quaderns de Versàlia". El llibre, seguint l'estructura dels anteriors dedicats a R. M. Rilke i E. Dickinson, presenta tres apartats. Un primer en el que es reuneixen 23 assajos teòric-crítics sota l'epígraf COMENTARIS d'estudiosos especialistes en l'autor. Un segon apartat dedicat a NOVES TRADUCCIONS. I un tercer que presenta obra poètica original i inèdita de poetes propers que li reten homenatge. L'edició es presenta com a limitada a 400 exemplars numerats.
El dia 2 de maig, a les 19:30h. a la llibreria La Llar del Llibre del carrer Sant Antoni núm 20 de Sabadell, el Prof. i italianista FRANCESCO ARDOLINO farà la primera de les presentacions. Participaran en la lectura d'alguns dels textos poètics els seus autors.


Invitació presentació Ungaretti

Invitació a la presentació
(PDF)

 

Dissabte 10 de novembre de 2012
II Poètiques de Tardor
Tres anys després de les anteriors Poètiques de Tardor, Papers de Versàlia ha cregut oportú reprendre-les amb la intenció que quatre poetes destacats ens oferissin una visió panoràmica de la seva trajectòria.

Els poetes participants amb els poetes Ayats, Esteban Martínez i J.M. Ripoll, de Papers de Versàlia, al pati de la Casa Taulé.
Els poetes participants amb Marcel Ayats, Esteban Martínez i J.M. Ripoll, de Papers de Versàlia, al pati de la Casa Taulé.

El passat dissabte 10 de novembre, a la Casa Taulé de Sabadell, van tenir lloc les lectures dels poetes convidats: Neus Aguado, Francesc Parcerisas, Rodolfo Häsler i Dolors Miquel.
Unes quaranta persones van seguir les quatre sessions, dues al matí i dues a la tarda.

Les II Poètiques de Tardor van reunir un públic fidel i participatiu. Les lectures i explicacions dels quatre poetes van generar preguntes i comentaris que, lluny dels actes acadèmics i protocolaris, van fer de la poesia un fet proper. Els participants varen gaudir de veus poètiques diferents però de clara solvència. Aquestes Poètiques de Tardor pretenen un apropament real a la pluralitat i a la poesia sòlida en un món líquid.
Per a l'ocasió s'ha editat un quadern amb il·lustracions de Natividad Ayala que recull sis poemes de cada autor –molts d'ells inèdits–, que va ser lliurat als assistents.Neus Aguado, Francesc Parcerisas, Rodolfo Häsler i Dolors Miquel.


 

cartell

 

Portada Quadern Poètiques de Tardor 2012

Quadern
Poètiques
de Tardor
2012
(PDF)Dijous 4 d'octubre de 2012
Exposició d'art conceptual
de Marcel Ayats i Maria Romaní a Sabadell

Llibre Marcel Ayats i Maria RomaniEl dijous 4 d'octubre a les 20'30 hores el poeta Marcel Ayats, membre de Papers de Versàlia, junt amb la seva companya Maria Romaní inauguraran una exposició de poemes visuals i poemes objecte a l'espai F.O.C. de Sabadell, a la Via Massagué número 5-7.
Aprofitaran l'ocasió per presentar el llibre
"Història Universal", recentment publicat per l'Editorial Babilonia del País Valencià, que recull la major part de la seva obra d'art conceptual.
L'exposició restarà oberta del dia 4 al 31 d'octubre i podrà visitar-se de dilluns a dissabte en horari comercial.Diumenge 9 de setembre de 2012
"Invitació al viatge"
GRAN RECITAL DE FESTA MAJOR
Diumenge 9 de setembre de 2012, a les 20 hores, va tenir lloc al pati de la Casa Turull, seu del Museu d'art de Sabadell (carrer del Doctor Puig, 16), una lectura pública de poemes a l'entorn del viatge, organitzada per Papers de Versàlia en el marc de la Festa Major de la ciutat.
Hi van participar els següents autors:
Ferran Anell, Marcel Ayats, Anton Carrera, José Luis García Herrera, David Madueño, Víctor Mañosa, Maite Mòdol, Francesc Reina, Josep Maria Ripoll i Maite Soler.
L'acte va comptar amb les col·laboracions musicals de Montse Munill, flauta travessera i Rosa Navarro, violoncel.

[ampliar notícia]Recital Festa Major 2012
Recital Festa Major 2012
Recital Festa Major 2012
Recital Festa Major 2012

juliol i agost de 2012
M. Romaní i M. Ayats al I Cicle de Poesia Visual al Carrer a Terrassa
AMPLIARMaria Romaní i Marcel Ayats han estat seleccionats com a artistes conceptuals en el I Cicle de Poesia Visual al Carrer, organitzat per l'Ajuntament de Terrassa i el Laboratori Creatiu dels Amics de les Arts.
Durant els mesos de juliol i agost es podran veure tres peces seves en diferents punts de la ciutat. dimecres 30 de maig de 2012
Presentació del Quadern Dickinson a Barcelona
portada Quadern DickinsonEl passat dimecres 30 de maig es va presentar a l'Institut d'Estudis Nord-americans de Barcelona el segon número dels Quaderns de Versàlia, dedicat a Emily Dickinson.
En l'acte, presentat breument per Josep Maria Ripoll, hi va intervenir en primer lloc el prestigiós poeta, professor i traductor D. Sam Abrams, que va glossar les diferents parts del quadern, i a continuació Eduardo Moga i Montserrat Abelló van llegir les seves traduccions de diferents poemes d'Emily Dickinson.
Tot seguit els poetes de Papers de Versàlia i altres que han intervingut en el quadern van llegir les composicions pròpies que han escrit a l'entorn de la poeta nord-americana.
Va tancar l'acte el poeta Esteban Martínez.

[ampliar notícia]


 

 

Ampliar foto
Ampliar foto
Ampliar foto

4, 5 i 6 de maig de 2012
Papers de Versàlia a la Nau Ivanow de Barcelona
El passat 5 de maig a les 12 del migdia, va tenir lloc una lectura de tres dels components de Papers de Versàlia a la Nau Ivanov de Barcelona, en el marc d’un conjunt d’actes multidisciplinars organitzat per l’associació Bric Art Project aquell cap de setmana.
Els poetes Marcel Ayats, Esteban Martínez i Josep Maria Ripoll van presentar les publicacions del grup i van llegir els seus poemes en el context d’un ampli programa d’exposicions, concerts o obres de teatre entre altres activitats.

[ampliar notícia]


 
divendres 27 d'abril de 2012
Presentació del nou Quadern "Emily Dickinson"
portada Quadern Dickinson El divendres 27 d'abril va tenir lloc la presentació del segon número dels Quaderns de Versàlia, dedicat a la poeta nord-americana Emily Dickinson. Amb intervencions de Montserrat Munill a la flauta, la traductora Dolors Udina va llegir les versions de la poeta que ella va fer per al quadern, i a continuació alguns dels poetes que han participat en la publicació van llegir les seves composicions inspirades en Emily Dickinson. L'acte, presentat per Esteban Martínez, va registrar una bona afluència de públic a la Casa Taulé de Sabadell.
[ampliar notícia] 

Ampliar
Ampliar

23 d'abril de 2012
Esteban Martínez rep el premi de poesia Fundació Jesús Serra
Una imatge dels premiats.El Dia de Sant Jordi, al Teatre Municipal de Palafrugell i en presència de les autoritats i d'alguns dels membres del Jurat, es va fer entrega dels Premis de Poesia Fundació Jesús Serra. En la modalitat de poema en català, Esteban Martínez Serra va ser el guardonat per "Després de mort, en la mort mateixa".
En aquesta V convocatòria van participar 1540 textos en català i castellà.
El Certamen està patrocinat per la Fundació Jesús Serra - Grup Catalana Occident i l'Ajuntament gironí de Palafrugell.

Esteban Martínez reb Premi de Poesia Fundació Jesús Serra

Concurs Poesia

Diumenge 4 de setembre de 2011
"El mar, la mar"
GRAN RECITAL DE FESTA MAJOR
Diumenge 4 de setembre de 2011, a les 19'30 hores a la Plaça Gabriel Pujol, al costat de la Biblioteca Vapor Badia, va tenir lloc la lectura pública de poemes a càrrec dels següents autors:
Ferran Anell, Marcel Ayats, Jorge Brotons, Anton Carrera, José Luis García Herrera, Josep Gerona, David Madueño, Víctor Mañosa, Esteban Martínez, Maite Mòdol, Sònia Moll, Francesc Reina, Josep Maria Ripoll, Toni Quero, Maite Soler i Lluís Subirana.
Amb les col·laboracions musicals de Rosa Navarro, violoncel.

[ampliar notícia]

ampliar
ampliar
ampliar

Dissabte 18 de juny de 2011
Presentació de la nova col·lecció Quaderns de Versàlia
Portada Quadern RilkeEl dissabte 18 de juny va tenir lloc al pati de la Casa Taulé (seu de l'lAliança Francesa a Sabadell) la presentació de la nova col·lecció Quaderns de Versàlia.
La primera publicació que s'inclou en aquesta nova col·lecció és el
Quadern I: "Rainer Maria Rilke" on es mostra el resultat del treball de diversos poetes i estudiosos a l'entorn de l'obra d'aquest poeta nascut a Praga al 1875.

Papers de Versàlia ha volgut dedicar aquest quadern a la memòria de Maria Gerona Ayala.
Durant la presentació l'actor Enric López i els autors presents van fer lectura d'alguns poemes. També el nombrós públic assistent va poder gaudir de les intervencions musicals de Rosa Navarro, al violoncel, i de Montse Garrido, al piano.
[ampliar notícia]

AMPLIAR
AMPLIAR
AMPLIAR
AMPLIAR
AMPLIAR


Divendres 29 d’abril de 2011 a les 19'30 h.
Presentació del nou llibre de poesia de Quilo Martínez
"Para quedar en paz" de Quilo MartínezAmb un nombrós públic que va omplir totalment la sala, es va dur a terme el divendres 29 d'abril a la Casa Taulé de Sabadell la presentació del nou llibre de poemes de Quilo Martínez i que porta per títol "Para quedar en paz".

L'acte va comptar amb la participació del poeta
Esteban Martínez Serra, autor del pròleg del llibre, qui va ressaltar els valors literaris i humans de l'autor fent una anàlisi detallada de l'obra que es presentava.
[ampliar notícia]Nou llibre Quilo Martinez
Nou llibre Quilo Martinez
Nou llibre Quilo Martinez


Dijous 14 d’abril de 2011 a les 19'30 hores
Dia de l'autor: COnversa amb feliu formosa Feliu Formosa
Amb la participació de Josep Maria Ripoll, membre de Papers de Versàlia, va tenir lloc a la seu de la Fundació Bosch i Cardellach la celebració del Dia de l'Autor amb una conversa oberta al públic amb Feliu Formosa entorn el seu univers literari.
Fundació Bosch i Cardellach
Carrer de la Indústria, 18 bxs. Sabadell (Barcelona)
Tel. 93 725 85 64
secretaria@fbc.cat
www.fbc.catDijous 7 d'abril de 2011 a les 19 hores
MOSTRA DE "POESIA VISUAL" A BARCELONAFESTA DE LA FILOSOFIA. CENTRE CÍVIC DE LA SAGRERA. Barcelona.
Amb la participació de Marcel Ayats, membre de Papers de Versàlia, va tenir lloc una conferència / col·loqui a partir de l'obra conjunta dels artistes conceptuals Maria Romaní i Marcel Ayats.
Va consistir en un debat d'intercanvi d'idees (socials, religioses, artístiques…) amb el públic assistent a partir de la presentació i observació de les obres d'aquests artistes.

A les 19 hores al Centre Cívic La Sagrera
(C. Martí Molins, 29. Barcelona -
www.bcn.cat/cclasagrera 

 


Divendres 10 de desembre de 2010
presentació poètica a Barcelona
El divendres 10 de desembre a les 20 h. a la llibreria Bertrand de Barcelona (Rambla Catalunya, 37), el grup de poetes i editors Papers de Versàlia van repassar el que han estat aquests 8 anys de creació i edició, i es va parlar del seu futur immediat. llibreria Bertran Barcelona

El poetes Marcel Ayats, Josep Gerona, Josep Maria Ripoll, Quilo Martínez i Esteban Martínez van llegir i comentar alguns dels seus textos.

Van voler aprofitar l'avinentesa per agrair públicament la col·laboració entusiasta de molts poetes, pintors i dibuixants en les 24 plaquettes publicades i en els 10 llibres de la col·lecció Zona blanca.


 

 

logo llibreria Bertrand

Dimarts 14 de setembre de 2010
Presentació a Barcelona del nou llibre d'Esteban Martínez
El dimarts 14 de setembre a les 20:00 h. a la llibreria Bertrand (Rambla Catalunya, 37 Barcelona) va tenir lloc la presentació a Barcelona del llibre Las luces nómadas (Ed. Bartleby) del poeta i membre de Papers de Versàlia Esteban Martínez Serra.

La presentació va estar a càrrec del poeta i crític Josep Maria Ripoll.

L'autor va llegir una selecció dels seus poemes als assistents.


 

 

 

logo llibreria Bertrand

Diumenge 5 de setembre de 2010
RECITAL DE FESTA MAJOR
Amb motiu de la Festa Major de Sabadell, el diumenge dia 5, a la plaça Gabriel Pujol (al costat de la Biblioteca Vapor Badia) a les 8 del vespre, va tinir lloc una nova lectura de poemes a càrrec dels autors de Papers de Versàlia i diversos poetes convidats.

Sota el títol “Poesia de la crisi, crisi de la poesia?”, hi van participar Ferran Anell, Marcel Ayats, Jorge Brotons, Maite Soler, David Madueño, Víctor Mañosa, Esteban Martínez, Maite Mòdol, Sònia Moll, Francesc Reina i Josep Maria Ripoll.

Amb les col·laboracions musicals de Montse Munill, flauta travessera, i Rosa Navarro, violoncel.Divendres 18 de juny de 2010
PRESENTACIÓ DE LA PLAQUETTE DE PRIMAVERA
Al pati de la Casa Taulé (Sant Joan, 35), a les set de la tarda, va tenir lloc la presentació de la nostra última plaquette de poesia, la núm. "Z", amb poemes inèdits de nou grans autors nascuts abans de 1940 i encara en actiu:
Màrius Sampere, Juan Antonio Masoliver Ródenas, Jordi Pàmias, Clara Janés, Ricard Creus, Antonio Gamoneda, Feliu Formosa, José Corredor Matheos i Montserrat Abelló.

El quadern, que fou lliurat als assistents, du per títol "no tinguis res a les mans" i conté il·lustracions de nou pintors sabadellencs: Oriol Vilapuig, Ramiro Fernández, Natividad Ayala, Jerónimo Prieto, Leonor Bescós, Marta Arner, Pep Sallés, Rodrigo Martínez i Josep Gerona.
[ampliar notícia]Ampliar
Ampliar
Ampliar
Ampliar

Divendres 4 de juny de 2010
Esteban Martínez SIGNA llibres a la Feria del Libro de Madrid
El divendres 4 de juny Esteban Martínez, convidat per la Feria del Libro de Madrid, va signar llibres durant el matí a l'estand compartit de l'editorial Bartleby. El mateix dia 4, a les 20 hores, va llegir poemes a la llibreria-cafeteria La Fugitiva del carrer Santa Isabel nº 20, al costat de l’estació de l'AVE a Atocha.Cartel de la Feria del Libro de Marid 2010

22 de maig de 2010
PAPERS DE VERSÀLIA A LA PRIMAVERA POÈTICA DE LA GARRIGA
El dissabte dia 22 de maig, quatre dels autors de Papers de Versàlia van fer una lectura de poemes en el si del VI Festival Primavera Poètica de La Garriga a la llibreria Àgora, Papers de Versalia en libreria de La Garriga, festival de la Primavera Poetica.a dos quarts de vuit del vespre: Marcel Ayats, Josep Gerona, Esteban Martínez i Josep Maria Ripoll. Cadascun d’ells va llegir una tria de la seva obra en el marc d’unes jornades en què van intervenir un gran nombre d’autors i se’n recorda molts d’altres ja clàssics en el panorama literari català.
Divendres 14 de maig de 2010
Presentació a Sabadell de "Las luces nómadas" d'Esteban Martínez
El divendres 14 de maig a les 20 hores Esteban Martínez va llegir i comentar poemes del seu darrer llibre "Las luces nómadas", editat per Bartleby. Es tracta de un poemari reconegut com a finalista en dos dels més prestigiosos premis internacionals.
La presentació va anar a càrrec del poeta i crític Josep Maria Ripoll. L'acte es va fer a l'Alliance Française de Sabadell (carrer de Sant Joan, 35).
Divendres 23 d'abril de 2010
NOVETAT EDITORIAL:
"Las luces nómadas", d'Esteban Martínez
"Las luces nómadas", darrer poemari d'Esteban Martínez, membre de Papers de Versàlia, acaba de ser editat per Bartleby i ja es pot trobar a les llibreríes. És un llibre que organitza els textos en tres seccions: la memòria que s'instal·la en els objectes, la demència i la pèrdua de la identitat, i finalment, la poesia com a recurs per a la salvació.
El dia de Sant Jordi l'autor va signar exemplars al Mercat Central de Sabadell entre les 17 i les 19 h. Les llibreries del Gremi de Llibreters el van posar a la venda allà mateix i a les seves seus.

Al Mercat, igualment hi vam trobar el poeta Josep Maria Ripoll, que va signar exemplars del seu darrer llibre, "Dir", guanyador del Premi Agustí Bartra 2008, que va ser editat per Proa.


 


"Las luces nómadas", darrer poemari d'Esteban Martínez

Divendres 12 de març de 2010 a 2/4 de nou del vespre
PRESENTACIÓ DE LA PLAQUETTE D'HIVERN, núm. Y, dedicada a la Música
Divendres 12 de març a 2/4 de nou del vespre, va tenir lloc a la Casa Taulé (carrer de Sant Joan, 35) la presentació a Sabadell de la plaquette de poesia número “Y” de Papers de Versàlia, "nasqué del cant i de la lira", dedicada a les relacions de la música amb la poesia. Conté poemes inèdits de 24 autors, com ara Jaume Creus, Miquel Desclot, Laia Noguera, Jenaro Talens, Neus Aguado, etc.
Compta amb sis il·lustracions de Natividad Ayala i inclou la partitura d'una peça original de Montserrat Munill per a flauta travessera ("Sis moments"), que ella mateixa va interpretar durant la lectura dels poemes.
Hi van participar vuit dels autors presents a la plaquette: Marcel Ayats, Josep Gerona, Anton Carrera, Jordi Vintró, Esteban Martínez, José Luis García Herrera, Jordi Boladeras i Josep Maria Ripoll. Al nombrós públic assistent se li va lliurar la nova publicació.

Presentació de la plaquette de poesia número “Y” de Papers de Versàlia
Presentació de la plaquette de poesia número “Y” de Papers de Versàlia
Presentació de la plaquette de poesia número “Y” de Papers de Versàlia

Dimecres 23 de desembre de 2009
PAPERS DE VERSÀLIA A L’EXPOSICIÓ “PETITS EDITORS, GRANS LLIBRES”
Papers de Versàlia és una de les editorials triades per figurar a l’exposició “Petits editors, grans llibres”, inaugurada el dimecres 23 de desembre a la sala d’exposicions del FAD (Foment de les Arts i del Disseny), a la plaça dels Àngels 5-6 de Barcelona, i que compta amb el suport del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. L’exposició, que es podrà visitar fins al 22 de gener, és una mostra de la feina feta per un centenar d'editorials petites i independents, com la nostra, d'arreu de l'Estat espanyol.

exposició llibres fadDivendres 27 de novembre de 2009
Nova Plaquette de poesia sobre el desarrelament.
El divendres 27 de novembre va tenir lloc a la Casa Taulé (carrer de Sant Joan, 35), la presentació a Sabadell de la plaquette de poesia número “X” de Papers de Versàlia. Du per títol "subjugat per les dòcils arrels" i compta amb il·lustracions de Leonor Bescós. Conté poemes inèdits sobre el desarrelament corresponents a 25 autors, com ara Màrius Sampere, Jordi Pàmias, Dolors Miquel, Jordi Doce, Jaume Creus, etc.
La lectura dels poemes va anar a càrrec dels següents autors participants: Marcel Ayats, Josep Gerona, David Madueño, Víctor Mañosa, Esteban Martínez, Sònia Moll i Josep Maria Ripoll. Al principi de l'acte es va lliurar la nova publicació al nombrós públic assistent.
[ampliar notícia]

AMPLIAR
AMPLIAR
AMPLIAR


31 d’octubre i 1 de novembre de 2009
POÈTIQUES DE TARDOR
Jornades sabadellenques d’estudi i difusió de la poesia.
Papers de Versàlia ha organitzat per primer cop una trobada intensiva amb quatre poetes de gran nivell per a llegir i comentar amb ells alguns dels seus poemes. Els poetes triats han estat Montserrat Abelló, Màrius Sampere, Chantal Maillard i Concha García.

Les jornades van celebrar-se al llarg de tot el dissabte 31 de novembre a l’Alliance Française, amb lectures i comentaris a càrrec dels quatre poetes convidats, i el matí del diumenge 1 a l’auditori del Vapor Badia, amb una lectura a càrrec dels actors Jordi Boixaderas i Rosa Renom, i amb intervencions musicals a càrrec de Montse Munill –flauta travessera- i Rosa Navarro –violoncel. Dissabte al matí va tenir lloc el torn de Concha García i Màrius Sampere, la primera amb una gran lucidesa analítica i el segon enormement expressiu a l’hora de llegir els poemes.
[ampliar notícia]
Poèticas de tardor 2009.

Poèticas de tardor 2009. Foto d'Efrén Montoya.
Cartell Poètiques de Tardor 2009
cartell

 

Diumenge 6 de setembre de 2009
RECITAL POÈTIC DE FESTA MAJOR
El diumenge 6 de setembre de 2009, a les vuit de la tarda es va dur a terme a la Plaça Gabriel Pujol de Sabadell (al costat de la Biblioteca Vapor Badia) un recital poètic sota el títol “Amistat i Poesia” en el que van participar onze poetes vinculats a la ciutat: Ferran Anell, Marcel Ayats, Jorge Brotons, Josep Gerona, David Madueño, Víctor Mañosa, Esteban Martínez, Maite Mòdol, Sònia Moll, Francesc Reina i Josep Maria Ripoll.
L'acte, que va tenir una gran asistencia de públic (més de cent persones), va comptar amb les col·laboracions musicals de Montse Munill, flauta travessera, i Rosa Navarro, violoncel, que van interpretar un seguit de tonades jueves.

[ampliar notícia]Dimecres 17 de juny de 2009
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “DIR” DE JOSEP MARIA RIPOLL
El dimecres 17 de juny, a les set de la tarda, va presentar-se el llibre "Dir" de Josep Maria Ripoll a l’Alliance Française de Sabadell. El recull, publicat per l’editorial Proa a la seva col·lecció “Els llibres de l’Óssa Menor”, va guanyar el Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra 2008 i fou presentat pel professor de la Universitat Autònoma de Barceona, Jaume Aulet, membre del jurat. L’acte va comptar també amb la presència de l'editor, en Josep Lluch, així com amb les intervencions musicals de Frederic Miralda al clarinet i amb la lectura d’alguns dels poemes del llibre a càrrec de Joan Artigas.
Finalment, l'autor va signar llibres als assistents.

[ampliar notícia]
Llibre "Dir" de Josep Maria Ripoll


Dijous 11 de juny de 2009
PRESENTACIÓ DE LA NOVA PLAQUETTE DE PAPERS DE VERSÀLIA
El dijous 11 de juny de 2009 a les 7 de la tarda, al pati de la Casa Taulé de Sabadell (carrer de Sant Joan, 35) va tenir lloc la presentació de la plaquette de poesia que porta per títol "perquè la ciutat és sempre la mateixa". Aquesta edició, que és el número Walden, correspon a la primavera de 2009, i està dedicada a les ciutats del món, amb la participació de més de 30 autors que han escrit poemes en català i castellà per a configurar un nou planisferi poètic.
[ampliar notícia]

 
Dimecres 3 de juny de 2009
Presentació d'«El tomb de les batalles» a Barcelona
A la Llibreria Ona (Gran Via de les Corts Catalanes, 654, Barcelona) va tenir lloc la presentació del llibre El tomb de les batalles, de Miquel-Lluís Muntané, núm. 9 de la col·lecció "Zona blanca".
Hi van intervenir Josep Gerona, de Papers de Versàlia; Enric M. Piera, autor de les il·lustracions; Vicenç Llorca, poeta i autor del pròleg; i Eduard Sanahuja, poeta, que va fer un apassionat comentari de la seva lectura del llibre. A continuació l’autor va llegir-ne alguns poemes i finalment es va servir una copa de cava al nombrós públic assistent.


 

 

Llibreria Ona logo

Del 28 al 31 de maig de 2009
JOSEP MARIA RIPOLL, CONVIDAT AL 10è MARCHÉ DE LA POÉSIE DE MONTRÉAL
Del 28 al 31 de maig passats va celebrar-se a Montreal el 10è Marché de la Poésie, que reuneix editors de poesia, sobretot de l’àmbit francòfon, i en el si del qual s’organitzen actes literaris diversos. En aquesta ocasió va assistir-hi com a invitat, a través d’Alliance Française de Sabadell, Josep Maria Ripoll, membre de Papers de Versàlia, en el que va ser la segona part d’un intercanvi amb poetes quebequesos que varen visitar Sabadell...
[ampliar notícia]


 

JOSEP MARIA RIPOLL, CONVIDAT AL 10è MARCHÉ DE LA POÉSIE DE MONTRÉAL


Divendres 22 de maig de 2009 
Presentació de dos nous llibres de la col·lecció “Zona blanca” a Sabadell 

A les 7 de la tarda, al pati de la Casa Taulé (carrer de Sant Joan, 35), va tenir lloc la presentació dels dos nous llibres editats enguany per Papers de Versàlia. Pertanyen a la col·lecció Zona blanca i són els números 9 i 10: "El tomb de les batalles" de Miquel-Lluís Muntané i "Amarres" d'Esteban Martínez
El poeta i crític Josep Maria Ripoll en va glossar les principals característiques, tot remarcant les coincidències i diferències entre ambdós autors, més enllà de les llengües respectives: català i castellà. 
A continuació els autors van presentar les seves obres al nombrós públic assistent i en van llegir alguns dels poemes.

[ampliar notícia]
Ampliar
Ampliar


6 de març de 2009
PRESENTACIÓ DE LA NOVA PLAQUETTE D’HIVERN
El divendres 6 de març
a les vuit del vespre, a la Casa Taulé de Sabadell, va tenir lloc la presentació d'una nova plaquette de poesia editada per Papers de Versàlia.  
La
plaquette número Vers porta per títol el vers de Joan Vinyoli “sóc en l'antiga llar de i està dedicada a homenatjar artistes, escriptors i creadors de qui els poetes participants es senten hereus o deutors. Les il·lustracions de Natividad Ayala són també al·lusives a d’altres creadors. 
A l’acte, que va comptar amb una gran assistència de públic, van fer lectura dels seus poemes publicats a la plaquette els autors Álex Holgado, Josep Maria Ripoll, Josep Gerona, Marcel Ayats, Quilo Martínez, Esteban Martínez, María Isabel García Marco, Víctor Mañosa i Andreu González Castro.
A l'acte poètic van participar també Glòria Alabern, amb corn anglès, i Raquel Prat, a l'acordió, interpretant diverses adaptacions de peces de jazz de Cole Porter, Gershwin, Mancin, entre d'altres.

[ampliar notícia]ampliar
ampliar
ampliar
ampliar

21 de novembre de 2008
PRESENTACIÓ D’UNA NOVA PLAQUETTE DE POESIA A SABADELL
El divendres 21 de novembre a les 19,30 hores es va portar a terme a la casa Taulé de Sabadell la presentació d'una nova plaquette de poesia editada pel grup poètic "Papers de Versàlia".
La plaquette número U porta per títol el vers de Rosselló-Porcel "Joia de les fulles altes" i
està centrada en el tema de la natura i el paisatge.
A l’acte van fer una lectura dels seus poemes els autors Sónia Moll, Josep Maria Ripoll, Assumpció Forcada, Joan Carles González Pujalte, Josep Gerona, Marcel Ayats, Quilo Martínez, Esteban Martínez i Miquel-Lluís Muntané.
[ampliar notícia]

 

Divendres 7 de novembre de 2008
RECITAL dels poetes de versàlia A L'ESPAI F.O.C. (Sabadell)
Amb una bona assistència de públic es va portar a terme el divendres 7 de novembre al vespre a l’espai F.O.C. de Sabadell, a l'antic obrador de ceràmica de cal Ventura, una lectura de poemes per part dels poetes de Papers de Versàlia: Marcel Ayats, Josep Gerona, Esteban Martínez, Quilo Martínez i Josep Maria Ripoll.
El recital va incloure la lectura de poemes de diferents llibres de cada autor i també alguns inèdits. L'acte poètic va comptar amb la participació musical de Joan Torrent a la guitarra, que va ésser molt aplaudida pel públic.
[ampliar notícia]

 

AMPLIAR


Dijous 6 de novembre de 2008
JOSEP MARIA RIPOLL GUANYA EL PREMI AGUSTÍ BARTRA
El poeta Josep Maria Ripoll, membre de Papers de Versàlia, ha estat el guanyador de la vuitena edició del Premi Agustí Bartra Ciutat de Terrassa, convocat per l'Ajuntament de Terrassa i Amics de les Arts i Joventuts Musicals, amb el llibre Dir.
El premi es va atorgar el passat dijous 6 de novembre en un acte celebrat a la casa Alegre de Sagrera, edifici modernista amb sales dedicades a escriptors i artistes terrassencs. Hi va prendre la paraula el regidor de cultura de Terrassa, Amadeu Aguado, així com Jaume Aulet i Antoni Clapés, membres del jurat, i el mateix autor, que va llegir dos poemes del recull premiat. Finalment, Lluís Solà va pronunciar una conferència a l’entorn de l’obra d'Agustí Bartra.
Es preveu que Dir es publiqui a l'editorial Proa, dins la col·lecció Els llibres de l’Óssa Menor, dintre d’uns mesos.


 

JOSEP MARIA RIPOLL GUANYA EL PREMI AGUSTÍ BARTRA

Dimarts 4 de novembre de 2008
PRESENTACIÓ A Sant Cugat del Vallès DELS
NOUS LLIBRES DE VÍCTOR MAÑOSA I JORGE BROTONs

El dimarts 4 de novembre a les 20 hores es va portar a terme a la llibreria Mythos de Sant Cugat del Vallès la presentació dels llibres "Hoy era martes" de Jorge Brotons i "L’home que mira perplex", de Víctor Mañosa, editats per Papers de Versàlia dintre de la seva col·lecció Zona blanca.
El poeta Esteban Martínez, va fer la presentació del llibre de Jorge Brotons i el poeta Josep Maria Ripoll va presentar el llibre de Víctor Mañosa. Posteriorment els autors van fer una lectura comentada d’alguns dels poemes inclosos en els seus respectius llibres. L’acte va comptar amb una bona assistència de públic.

 

AMPLIAR
AMPLIAR

Dijous 23 d’octubre de 2008
PRESENTACIÓ DELS NOUS LLIBRES
DE VÍCTOR MAÑOSA I JORGE BROTONS A TERRASSA

El dijous 23 d’octubre a 2/4 de vuit de la tarda es durà a terme, a la seu d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa (carrer de Sant Pere, 46, 1r pis), la presentació dels dos nous llibres de la col·lecció Zona blanca, números 7 i 8, "L’home que mira perplex", de Víctor Mañosa, i "Hoy era martes", de Jorge Brotons. La presentació anirà a càrrec d’Antoni Dalmases i Esteban Martínez. Els autors en llegiran alguns poemes.

 


Diumenge 7 de setembre de 2008
"Amb mirada de nen", RECITAL POÈTIC DE FESTA MAJOR
El diumenge 7 de setembre de 2008, a les vuit de la tarda es va dur a terme a la Plaça Gabriel Pujol de Sabadell (al costat de la Biblioteca Vapor Badia) un recital poètic sota el títol “Amb mirada de nen” en el que van participaren una quinzena de poetes de la ciutat.

A l’acte es va fer una lectura pública de poemes relatius al món de la infantesa a càrrec dels poetes Ferran Anell, Marcel Ayats, Joan Duran, Josep Gerona, Vicenç Xavier Garcia, Andreu González Castro, Víctor Mañosa, Esteban Martínez, Quilo Martínez, Maite Mòdol, Francesc Reina, Josep Maria Ripoll, Joan Serra i Lluís Subirana, amb les col·laboracions musicals de Montse Munill, amb flauta travessera.
[ampliar notícia]


ampliar
ampliar
ampliar
ampliar

24 de juliol de 2008
Premi per a la web de Papers de Versàlia
Aquest juliol la web de Papers de Versàlia va resultar premiada en el concurs "Clica per Sabadell" que va convocar l'Ajuntament per celebrar el Dia d'Internet.
Amb l'objectiu de fomentar la presència de la ciutat de Sabadell a internet, el certamern convidava als participants a proposar enllaços a la xarxa que relacionessin Sabadell amb els llibres, la música o l'esport.

[ampliar notícia]

 Dilluns 21 de juliol de 2008
«cinc diàlegs poètics»
Amb un èxit total de públic, es va portar a terme el dilluns 21 de juliol a les 22 hores a la casa Taule de Sabadell l'espectacle poètic-musical «Cinc diàlegs poètics», creat a partir dels textos de la plaquette "Tu" de Papers de Versàlia organitzat per l'Alliance Française dins els cicle les "Nits Literàries".
La rapsoda Núria Candela, acompanyada amb la música de Joan Alavedra a l'acordió, va recitar els textos dels poetes Joaquim Sala-Sanahuja, Josep Maria Ripoll, Jordi Doce, Esteban Martínez, Arnau Pons, Josep Gerona, Olga Zamboni, Quilo Martínez, Anton Carrera i Marcel Ayats. La presentació va anar acompanyada d'un muntatge audiovisual de Ramon Capsada i Josep Gerona, amb imatges al·lusives a la temàtica poètica dels diferents autors.Algunes de les imatges utilitzades a l'audiovisual.Dijous 5 de juny de 2008
Presentació del nou llibre de Jorge Brotons a Tarragona
El dijous 5 de juny a 2/4 de 9 del vespre al Museum Cafè (carrer de Sant Llorenç) de Tarragona va tenir lloc la presentació del nou llibre de Jorge Brotons "Hoy era martes", publicat dins la col·lecció Zona blanca de Papers de Versàlia.
La presentació va estar a càrrec de l'escriptor i poeta Òscar Palazón, qui va destacar algunes de les característiques de "la poesia nòmada de Jorge Brotons: la identitat, el desarrelament, el pas del temps... la frontera".
La lectura de poemes fou acompanyada per les peces jazzístiques de Jordi Mestres (contrabaix) i Luciano Ceraso (saxo).

 

Jorge Brotons a Tarragona

Divendres 30 de maig de 2008
Presentació de la plaquette de poesia de primavera: número "Tu"
El divendres 30 de maig, a les 8 del vespre, a la Casa Taulé de Sabadell (carrer de Sant Joan, 35) el grup de poetes Papers de Versàlia va presentar una nova plaquette de poesia, la que correspon a l'edició de primavera. Aquest és el número "Tu" i porta per títol "jo em veig en tu si em veus". Els texts són de Joaquim Sala-Sanahuja, Josep Maria Ripoll, Jordi Doce, Esteban Martínez, Arnau Pons, Josep Gerona, Olga Zamboni, Quilo Martínez, Anton Carrera i Marcel Ayats. Les il·lustracions són obra de Marta Arner.
Hi va haver una lectura de poemes a càrrec dels autors amb diferents intervencions musicals de Joan Codina Vila, flautista.

[ampliar notícia]


Divendres 23 de maig de 2008
Recital poètic a l'auditori de l'Àgora a Sabadell
El divendres 23 de maig, a les 9 del vespre, a l'auditori de l'Àgora (Centre Cívic de Sant Oleguer, carrer de Sol i Padrís, 93, Sabadell) els membres del grup de poetes Papers de Versàlia van fer una lectura de poemes sobre el tema de l'amor i el desamor, intercalats amb interpretacions musicals a càrrec del Grup Coral del Teatre Sant Vicenç de la Creu Alta.
[ampliar notícia]
Dijous 8 de maig de 2008
Presentació 2on. Número de la revista de poesia "Caravansari"
El dijous 8 de maig a 2/4 de vuit, a la Casa Taulé de Sabadell, els poetes de Papers de Versàlia van organitzar la presentació del segon número de la revista barcelonina de poesia "Caravansari" a Sabadell, que va estar a càrrec del seu redactor J. Antonio Arcediano.
Durant l'acte, Jordi Boladeras i Sònia Moll, autors publicats a la revista, van llegir alguns poemes.

[ampliar notícia]

 Divendres 25 d’abril de 2008
PRESENTACIÓ a sabadell DELS
NOUS LLIBRES de poesia DE VÍCTOR MAÑOSA I JORGE BROTONs

El divendres 25 d’abril a les vuit del vespre a la Casa Taulé (Sant Joan, 35, Sabadell) va tenir lloc la presentació dels dos nous llibres de la col·lecció Zona blanca, números 7 i 8, "L’home que mira perplex" de Víctor Mañosa, i "Hoy era martes" de Jorge Brotons. La presentació va anar a càrrec dels escriptors Antoni Dalmases i Jordi Llavina. Posteriorment, els autors llegiren també alguns dels seus poemes als assistents.
[ampliar notícia]

 

El poeta Jorge Brotons
El poeta Víctor Mañosa

7 de març de 2008
PRESENTACIÓ DE LA PAQUETTE DE POESIA NÚMERO "SENSE"
Amb una molt bona assistència de públic es va portar a terme el divendres 7 de març a les 20 hores a la Casa Taulé de Sabadell la presentació d’una nova plaquette de poesia editada per Papers de Versàlia.
La plaquette que es va presentar en aquesta ocasió va ésser la número Sense, i que porta per títol "per aquell ondular indecís" amb poemes de Roc Casagran, Sílvia Melgarejo, Víctor Mañosa, Toni Quero, Xavier Grimau, Àlex Holgado, Josep Tuset, Josep Casol i Jorge Brotons i amb l·lustracions de Josep Madaula.
[ampliar notícia]


 
Dimecres 21 de novembre de 2007
PRESENTACIÓ a Barcelona DELS NOUS LLIBRES DE
JOSEP GERONA I QUILO MARTINEZ

El dia 21 de novembre a les 7 de la tarda va tenir lloc la presentació a Barcelona dels dos últims llibres de poesia que Papers de Versàlia ha publicat enguany a la col·lecció Zona blanca. Es tracta de "La Vida Original", de Josep Gerona, i "Tiempo inestable", de Quilo Martínez. La presentació va anar a càrrec dels poetes Josep Maria Ripoll i Esteban Martínez i es va realitzar a l'Espai d'Art Cincómonos, al carrer Consell de Cent núm. 283 de Barcelona (entre els carrers Enric Granados i Aribau). Els autors van fer lectura d'alguns dels seus poemes.

 Dissabte 10 de novembre de 2007
Espectacle de teatre inspirat en la plaquette "NU" a Barcelona
El dissabte 10 de novembre a les 22 hores al Centre Cultural la Farinera del Clot de Barcelona vam poder gaudir de "COSES I NOMS PER DINS TENEN UN PACTE", teatre de Festa Major a càrrec de les companyies Abraxas, Cloteatre, Horitzó, Jove Calassanç i Partiquí.
Es tracta d'un
espectacle poètic inspirat en la plaquette número NU, amb poemes dels autors Marcel Ayats, Jordi Cervera, Juan Cobos Wilkins, José Corredor-Matheos, Concha García, Josep Gerona, Esteban Martínez, Quilo Martínez, Jordi Parramon i Blasco, Chus Pato, Josep Maria Ripol i Joaquim Sala-Sanahuja.
Més informació: http://www.farinera.org/noticies.aspx

 

COSES I NOMS PER DINS TENEN UN PACTE

10 de novembre de 2007
PRESENTACIÓ D’UNA NOVA PLAQUETTE DE POESIA
El dissabte 10 de novembre a les dotze del migdia va tenir lloc a la Capella del cementiri de Sant Nicolau, a Sabadell, la presentació de la plaquette de poesia núm RES titulada "on el xiprer vigila" i dedicada al gènere poètic dels epitafis.
L'acte va tenir una bona resposta per part del públic que va gaudir de la lectura dels epitafis que va fer
Maria Antònia Bartolí amb l'acompanyament musical de Marina Círia amb flauta i Silvia Rifà amb arpa.
En aquesta plaquette
hi han participat 59 poetes que han volgut deixar constància escrita del seu propi epitafi.
[ampliar notícia] 

3 i 4 d’octubre de 2007
JOSEP MARIA RIPOLL PARTICIPA EN EL PRIMER SIMPOSI MÀRIUS SAMPERE
El poeta i crític Josep Maria Ripoll, membre de Papers de Versàlia, ha participat en el Primer Simposi Màrius Sampere, celebrat el 3 i el 4 d’octubre al Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet. En concret, va intervenir en la taula rodona “Recepció: silenci i recuperació de l’obra de Màrius Sampere” conjuntament amb Vicenç Llorca, Margalida Codina i Àlex Susanna. A les jornades també hi han intervingut, entre d’altres, D. Sam Abrams, Héctor Bofill, Joan-Elies Adell, Lluís Solà, Pere Ballart, Susanna Rafart o David Castillo. 

Dijous 27 de setembre de 2007
PRESENTACIÓ DELS NOUS LLIBRES
DE JOSEP GERONA I QUILO MARTINEZ A TERRASSA

El dijous 27 de setembre a les vuit del vespre es va dur a terme, a la seu d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, la presentació dels dos nous llibres de la col·lecció Zona blanca, números 5 i 6, "La Vida Original", de Josep Gerona, i "Tiempo inestable", de Quilo Martínez. La presentació va anar a càrrec de Josep Maria Ripoll i Esteban Martínez, que van relacionar els dos llibres amb la personalitat i les línies poètiques dels dos autors, els quals van llegir-ne després alguns poemes.
[ampliar notícia]


PRESENTACIÓ DELS NOUS LLIBRES DE JOSEP GERONA I QUILO MARTINEZ A TERRASSA
PRESENTACIÓ DELS NOUS LLIBRES DE JOSEP GERONA I QUILO MARTINEZ A TERRASSA
PRESENTACIÓ DELS NOUS LLIBRES DE JOSEP GERONA I QUILO MARTINEZ A TERRASSA


 

Diumenge 9 de setembre de 2007
“Interludi d’amor”
Amb motiu de la Festa Major de Sabadell, i davant un públic que superava àmpliament el centenar de persones, Papers de Versàlia va celebrar una lectura pública de poemes on va convidar a participar els següents autors:
Ferran Anell, Marcel Ayats, Jorge Brotons, Roc Casagran, Josep Casol, Josep Gerona, Vicenç Xavier Garcia, Xavier Grimau, Víctor Mañosa, Esteban Martínez, Quilo Martínez, Anna Muro, Antonio Quero, Francesc Reina, Josep Maria Ripoll, Lluís Subirana i Jaume Ten.
L'activitat va iniciar-se a les
a les vuit del vespre a la Plaça Gabriel Pujol, al costat de la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell, i va comptar amb la impagable col·laboració musical de Montse Munill, flauta travessera, i Rosa Navarro, violoncel.
Sota el títol "Interludi d'amor", la trobada poètica unia autors de diferents estils, edats i trajectòries a l’entorn de la temàtica amorosa, per fer gaudir els assistents de versos i rimes entrelligats per la música sota una nit d'estiu.

[ampliar notícia] 

Dijous 7 de juny de 2007
PRESENTACIÓ DE LA PLAQUETTE de poesia NÚM. "QuÈ"
El dijous 7 de juny de 2007 a les 8 del vespre al pati de la Casa Taulé de Sabadell (carrer Sant Joan, 35) va tenir lloc la presentació de la plaquette de poesia número "Què" de Papers de Versàlia i que porta per títol "i l’un sense l’altre no gosa existir". A l'acte es va fer lectura de poemes per part d'alguns dels autors i vam gaudir de les intervencions musicals a càrrec del Quartet de Saxos (Marc Guevara, Marçal Bayona, Albert Tirado, Montse Caparrós).
En aquesta plaquette de poesia podem trobar textos de Francesc Parcerisas, Teresa Costa-Gramunt, Luis Alberto de Cuenca, Jordi Cervera, Josep Gerona, Manuel Forcano, Antoni Clapés, Esteban Martínez, Laura Yasan, Sebastià Alzamora, Anton Carrera, Josep Maria Ripoll, Quilo Martínez, Susanna Rafart, Rodolfo Häsler, Jordi Llavina, Álex Holgado, Marcel Ayats, Chantal Maillard i Antonio Quero. Les il·lustracions són de Benet Ferrer.

[ampliar notícia]

  

Dissabte 12 de maig de 2007
JOSEP MARIA RIPOLL PARTICIPA EN UNA TAULA RODONA A TERRASSA
El passat dissabte 12 de maig, i en el marc de la "Primera Trobada de Poesia a Terrassa" –organitzada per Amics de les Arts i Joventuts Musicals–, el poeta Josep Maria Ripoll va participar en una taula rodona a l’entorn del tema “Visions poètiques d’ahir, demà i demà passat”, moderada per Josep Paré i on també parlaren Xènia Dyakonova, Òscar Rocabert, Víctor Sunyol i Víctor Verdú. Al final de l’acte, el públic intervingué en un petit debat. 

26 d'abril de 2007
La poeta Tess Gallagher a Sabadell
Convidada per Papers de Versàlia i l'Ajuntament de Sabadell, el dijous 26 d'abril la poeta nord-americana Tess Gallagher va visitar Sabadell. L'acte central de la visita es va realitzar a les 20 hores a l'auditori de la Biblioteca del Vapor Badia on Tess Gallagher va parlar de la seva obra poètica coincidint amb la recent publicació bilingüe anglès-castellà del seu llibre "El puente que cruza la luna". Aquest llibre es va publicar en anglès el 1992 i el va escriure després de la mort del seu marit, l’escriptor nord-americà Raymond Carver, amb el qual va conviure durant 10 anys.
[ampliar notícia]


AMPLIAR
AMPLIAR
AMPLIAR

 

23 d'abril de 2007
Dia del Llibre a Sabadell
Com ja és tradicional, i amb una gran resposta ciutadana, amb motiu de Sant Jordi i del Dia del Llibre es va celebrar al Passeig de la Plaça Major una fira de llibres organitzada pel Gremi de Llibreters de Sabadell. Els poetes del grup literari Papers de Versàlia van ser presents a la taula d'autors i van signar llibres als lectors. Una jornada festiva de la cultura.


AMPLIAR
AMPLIAR

 

23 d'abril 2007
Recital de poesia de Josep Gerona a l'Escola Oficial d'Idiomes
Amb motiu de la diada de Sant Jordi, el dilluns 23 d'abril a les 18 hores a l'Escola Oficial d'Idiomes de Sabadell (c. Pelai Briz, s/n, al costat de la Torre de l'Aigua) el poeta Josep Gerona recitarà poemes del seu llibre "Trompar l'ull", com també d'altres poetes catalans del segle XX.
L'acte, d'entrada lliure, és organitzat pel Departament de Català de l'Escola amb la col·laboració de l'Associació d'Alumnes.

 

18 d'abril de 2007
PRESENTACIÓ DE LLIBRES DE JOSEP GERONA I QUILO MARTINEZ
El dimecres 18 d'abril a les vuit del vespre es va dur a terme a la Casa Taulé de Sabadell l'acte de presentació de dos nous llibres de la col·lecció Zona Blanca editada per Papers de Versàlia: "La Vida Original" de Josep Gerona i "Tiempo inestable" de Quilo Martínez. L'acte es va iniciar amb una presentació a càrrec del poeta Marcel Ayats. A continuació, els poetes Esteban Martínez i Josep Maria Ripoll van fer una anàlisi de les trajectòries poètiques i personals dels dos autors i la seva relació amb els llibres que es presentaven. Finalment, en un ambient molt pròxim amb el públic assistent, els dos autors van fer lectura d'alguns dels seus poemes.

 


Quilo Martinez


 

30 de març de 2007
EXPOSICIÓ DE JOSEP GERONA A LA CASA TAULÉ DE SABADELL
Com a complement de la retrospectiva de Josep Gerona que s'ofereix aquests dies a l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, a la Casa Taulé, també a Sabadell, s’ha obert una mostra de la feina recent d'aquest pintor i poeta sabadellenc.
Sota el títol "El que quedarà", es va inaugurar el divendres 30 de març a les 8 del vespre una exposició en la qual se'ns proposa una reflexió sobre la pèrdua vital i el pas del temps. La mostra recull els últims treballs de Josep Gerona entorn de la memòria, en un projecte on -a més d'algunes pintures- s'inclou un vídeo de 10 minuts que aprofita filmacions realitzades als primers anys setanta en diferents indrets de la ciutat de Sabadell. L'exposició restarà oberta fins al 12 de maig.
 

20 de març de 2007
pintures de Josep Gerona a l'ACADEMIA de Belles Arts
El dimarts 20 de març a 2/4 de 8 es va inaugurar una exposició de la feina pictòrica d'en Josep Gerona, plantejada com a petita retrospectiva (1973-2002), a l'Academia de Belles Arts de Sabadell (Passeig Manresa, 20 - tel. 93 725 09 45). Els nombrosos assistents van poder fer un seguiment de la trajectòria pictòrica d'en Josep Gerona i les seves diferents etapes creatives a travès de les obres presents a l'exposició.
La mostra restarà oberta fins al dia 7 d'abril de 2007.


Presentada nova col·lecció de llibres.

Al mateix temps va presertar-se el primer llibre d'una nova col·lecció de Papers de Versàlia, "La Galeria". El naixement d'aquesta nova col·lecció completa el projecte "Homenatge a la pintura", que inclou també l'exposició col·lectiva que durant tot el mes de març encara es pot veure a la Casa Taulé, i ha estat possible gràcies al patrocini de la Fundació Banc Sabadell.
"La Galeria" serà una col·lecció de llibrets monogràfics on s'aplegaran poemes de diferents autors per acompanyar l'obra de cada pintor. Per iniciar-la hem aprofitat l'avinentesa de la present exposició. En aquest primer número,"Autologia", al costat dels quadres de Josep Gerona, els textos que hi trobareu són de: Joaquim Sala-Sanahuja, Marcel Ayats, Teresa Costa-Gramunt, Arnau Pons, Víctor Mañosa, Quilo Martínez, Josep Germà, Esteban Martínez, Josefa Contijoch, Josep Tuset i Josep Maria Ripoll. 


 

2 de març de 2007
"A la pintura": nova plaquette i exposició a la Casa Taulé
El divendres 2 de març a les 8 del vespre els poetes de Papers de Versàlia van presentar a la Casa Taulé de Sabadell la nova plaquette d'hivern "a la pintura". L'acte va servir al mateix temps per inaugurar l'exposició de les obres pictòriques dels pintors Alfons Borrell, Pep Sallés, Natividad Ayala, Xavier Oriach, Jerónimo Prieto i Ramiro Fernández, que han motivat la creació dels poemes.
[ampliar notícia]


 

Dimarts 20 de febrer de 2007
Versàlia-Cafè al Nou Teatre Principal
El dimarts 20 de febrer a les 21:30, dins de la programació d’actes previstos amb motiu de la inauguració del Teatre Principal de Sabadell, es va portar a terme la proposta "Versàlia-Cafè", una lectura de textos poètics dels membres de Papers de Versàlia acompanyats de la Montse Munill (flauta travessera), l’Aina García (clarinet), la Maria Bou (violoncel), el Gabriel Graells (violí), la Laia Rovira (saxo). Amb la participació especial com a narrador de l’actor Pep Seguí.
A l’espai mític d’un suposat cafè, es van incorporant els poetes per escriure i llegir els seus versos sota la influència de les muses (la música). Una bona experiència molt aplaudida pel nombrós públic que va omplir el teatre.

[ampliar notícia]
 

17 i 24 de gener de 2007
J. M. RIPOLL I ESTEBAN MARTÍNEZ al Marquet de les Roques
Dos dels poetes de Papers de Versàlia participen o han participat en diverses lectures aquesta temporada. El 17 de gener, Josep Maria Ripoll obrí el cicle “Poetes i poemes a la vora del foc” al Marquet de les Roques, la casa de la família de Joan Oliver a Sant Llorenç de Savall, en un acte conjunt amb Josep-Ramon Bach i Miquel Desclot.
El 24 de febrer, a les sis de la tarda, Esteban Martínez va participar en una altra sessió del cicle amb Feliu Formosa i Roc Casagran.


 

21 de desembre de 2006
J.M. RIPOLL participa en l'homenatge a Esther Boix a Girona
El passat dia 21 de desembre, Josep Maria Ripoll, membre de Papers de Versàlia, va participar en una lectura poètica col·lectiva en homenatge a la pintora Esther Boix, nascuda a Llers (Alt Empordà) l’any 1927 i a qui la ciutat de Girona dedica una triple exposició antològica. A l’Auditori Viader, de la Casa de Cultura gironina, van llegir poemes una vintena d’autors, presentats per D. Sam Abrams i Ricard Creus, i se’n van llegir d'una desena més -alguns ja morts i altres absents per causes diverses-, tots a l’entorn de la pintura. Prèviament, D. Sam Abrams va pronunciar la conferència “Ècfrasi: art i poesia”, i al final la pintora homenatjada va dir unes paraules.

 

13 de desembre de 2006
Marcel Ayats, Premi de les Lletres 2006 de Sant Quirze del VallÈs
El dia 13 de desembre de 2006, dins dels Premis de la Nit de Santa Llúcia, organitzats pels Amics de les Arts i les Lletres de Sant Quirze del Vallès, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'aquesta localitat, a Marcel Ayats se li va concedir el Premi de les Lletres en reconeixement de la seva obra poètica i de la seva tasca cultural en pro de la poesia.

 

Diumenge 26 de novembre de 2006
Presentació de Papers de Versàlia a Vilanova i La Geltrú.
El dia 26 de novembre a les 7 de la tarda al Foment Vilanoví (Plaça dels cotxes, 6, Vilanova i la Geltrú, tel. 93 893 10 10) tindrà lloc la presentació de la darrera plaquette de poesia i de tota la tasca que fa Papers de Versàlia.
La plaquette porta per títol "ai, quin riure al pla del Viure" i està dedicada al tema de la ironia.
A la presentació d’aquesta nova publicació de poesia es farà una lectura de poemes a càrrec dels propis autors.
L'acte també vol ser una trobada entre poetes d'ambdues ciutats.

 

Dimecres 22 de novembre de 2006
Presentació de NOU LLIBRE DE JOSEP GERONA
Edicions de Gràfic Set ha editat un nou llibre del poeta i pintor Josep Gerona. Es tracta de "Mnemòsine amnèsica (escrits d’art i altres bagatel·les)" un recull d'articles de l’autor, d'aquests últims anys, apareguts a la premsa i en diferents revistes.
La presentació d'aquest nou treball de Josep Gerona es va dur a terme el dimecres 22 de novembre de 2006 a dos quarts de vuit del vespre a la Sala d'actes de la Fundació Bosch i Cardellach (carrer d’en Font, 1, 1r pis, Sabadell, telèfon 937 258 564) i va anar a càrrec de Maia Creus, professora de Teoria i Història de l'Art de l'Escola Superior de Disseny de la Universitat Ramon Llull, i de Manuel Costa, editor.

 

Dijous 16 de novembre de 2006
PRESENTACIÓ DE LA PLAQUETTE de poesia NÚM. "OI"
Amb una molt bona assistència de públic es va presentar el dijous 16 de novembre a les 8 del vespre a la Casa Taulé de Sabadell, la plaquette número “Oi” de Papers de Versàlia.
La plaquette porta per títol "ai, quin riure al pla del Viure" i està dedicada al tema de la ironia.
A l’acte de presentació d’aquesta nova plaquette de poesia es va fer una lectura de poemes a càrrec de Maria Antonia Bartolí i Joan Coy i es van projectar a més a més treballs audiovisuals del grup vilanoví Calidoscopi.

[ampliar notícia]Amplpiar fotografies

 

Diumenge 3 de setembre de 2006
"MEMÒRIA I POESIA" A SABADELL
Un nombrós públic es va aplegar el diumenge 3 de setembre a la plaça Gabriel Pujol de Sabadell per escoltar la lectura de poemes "Memòria i Poesia" organitzada per Papers de Versàlia amb motiu de la Festa Major de la ciutat.
A l’acte van llegir els seus poemes els poetes Marcel Ayats, Carmina Boix, Jordi Brotons, Roc Casagran, Cristina Casas, Manuel Castromil, Josep Gerona, Vicenç Xavier Garcia, Xavier Grimau, Víctor Mañosa, Esteban Martínez, Quilo Martínez, Josep Maria Ripoll, Lluís Subirana i Jaume Ten.
A l’acte van participar també Montse Munill amb flauta travessera i Rosa Navarro amb violoncel que van interpretar diversos fragments d’obres de Bach.

[ampliar notícia]Fotos de l'acte poètic.
AMPLIAR

 

Dijous 29 de juny de 2006
PRESENTACIÓ D'UNA NOVA REVISTA DE POESIA
El dijous 29 de juny a les 20 hores es durà a terme a la Casa Taulé de Sabadell l’acte de presentació del número 1 de la revista de poesia "Caravansari" editada a Barcelona. La presentació anirà a càrrec del poeta de Papers de Versàlia Esteban Martínez i a l’acte llegiran poemes els poetes Neus Aguado, Ferran Anell i José Luis Cabeza.
L’acte està organitzat per Papers de Versàlia, l'Alliance Française i la Casa Taulé.

 

Divendres 9 de juny de 2006
Presentació de la plaquette de poesia número “Nu”
El divendres 9 de juny de 2006, a les 8 del vespre, a la Casa Taulé de Sabadell va tenir lloc la presentació de la plaquette de poesia número "Nu" de Papers de Versàlia, que porta per títol "Coses i noms per dins tenen un pacte".
[ampliar notícia]


 

Dijous 8 de juny de 2006
ESTEBAN MARTINEZ PRESENTA UN LLIBRE DE JORGE BROTONS.
El dijous 8 de juny, a 2/4 de 8 de la tarda, a la Biblioteca Vapor Badia, el poeta de Papers de Versàlia Esteban Martínez presentarà el llibre “La raó de les sèquies”, de Jorge Brotons. L’acte de presentació inclourà una lectura de poemes. 

Dissabte 20 de maig de 2006
Josep Gerona: Premi de Poesia del Certamen Literari Clara Alzina
El dissabte 20 de maig, en el transcurs de la Festa del 5è aniversari de la revista cultural Ordint la trama, que es va celebrar al Marquet de les Roques, Josep Gerona, membre de Papers de Versàlia, va rebre el 1er. Premi de Poesia del 5è Certamen Literari Clara Alzina, amb un conjunt de dotze poemes que pertanyen al llibre en curs de realització "Tirar pel tort". 

Divendres 28 d'abril de 2006
PRESENTACIÓ de papers de versàlia A ÀVILA
La tarda del 28 d'abril, els poetes Josep Gerona, Esteban Martínez i Josep Maria Ripoll van presentar a la ciutat d'Àvila, en l'emblemàtic edifici de l'Episcopio, la trajectòria creativa i editorial de Papers de Versàlia. Dins dels actes organitzats per l'Aula de literatura José Hierro i sota la direcció del poeta José María Muñoz Quirós, els poetes catalans van intervenir davant un públic nombrós fent algunes consideracions sobre la poesia a Catalunya i a Sabadell els darrers 30 anys, els antecedents d'iniciatives poètiques més o menys properes a Papers de Versàlia, i sobre els principis que mouen i mouran el Grup.
A continuació, es van repartir gratuïtament exemplars de "plaquettes" i es va fer una lectura pública.


 

Dilluns 24 d'abril de 2006
Mostra itinerant per Sabadell de l'exposició
"Papers de Versàlia: quatre anys i un dia"

El dilluns 24 d'abril a 2/4 de vuit de la tarda, s'inaugura a la nova Biblioteca La Serra, del barri de Torre Romeu, carrer Cristóbal Ramos, 1, l'exposició "Papers de Versàlia: quatre anys i un dia", que ja va ser presentada a la Casa Taulé durant la Festa Major de Sabadell de l'any passat.

Amb aquesta nova presentació s'inicia una itinerància de l'exposició per diferents espais de la ciutat de Sabadell que es tancarà a la Biblioteca del Vapor Badia al mes de juliol. El projecte, que ha estat possible gràcies a la col·laboració amb el departament de Biblioteques i Cultura Cívica de l'Ajuntament, pretén atansar a la població un tipus d'activitats -com són l'edició i la difusió de la poesia- generalment allunyades de la seva normalitat.

La itinerància té el següent calendari previst:
---- del 21 d'abril al 4 de maig a la Biblioteca La Serra, a Torre Romeu,
---- del 6 al 22 de maig al Centre Cívic de Can Rull,
---- del 24 de maig al 12 de juny al Centre Cívic de Ca n'Oriac,
---- del 14 al 27 de juny al Centre Cívic de Sant Oleguer,
---- del 28 de juny al 10 de juliol al Centre Cívic de Gràcia,
---- del 12 al 21 de juliol a la Biblioteca Vapor Badia. 

23 d'abril de 2006
RECITAL POÈTIC PER SANT JORDI
Amb una bona presència de públic es va celebrar el 23 de abril a les 12 del migdia a la plaça del Dr. Robert de Sabadell un recital de poesia, com un dels actes centrals de la celebració de la fira del llibre de Sant Jordi.
Al recital van participar els poetes Josep Gerona, Marcel Ayats, Esteban Martínez, Quilo Martínez i Josep Maria Ripoll, membres tots del grup literari "Papers de Versàlia" i el poetes Jordi Uyà i Núria Albertí.

[ampliar notícia]


 

Divendres 17 de març de 2006
EXPOSICIÓ DE POESIA VISUAL
Amb una bona assistència de públic es va inaugurar el divendres 17 de març a les 8 del vespre a la galeria “Julia Karp Gallery” de Barcelona l’exposició"POESIA VISUAL: De MAR(ia) A MAR(cel)”de la ceramista Maria Romaní i el poeta Marcel Ayats, membre aquest de Papers de Versàlia.
L’exposició, que mostra un treball força interessant realitzat per aquests dos creadors en el camp de la poesia visual, romandrà oberta fins el 30 de març.

[ampliar notícia]

 

Dijous 16 de març de 2006
Presentació de llibres a Barcelona
Presentació a l'Aula de Poesia de Barcelona - Biblioteca M. Rodoreda dels dos darrers llibres de la col·lecció Zona Blanca editats per Papers de Versàlia: "El clima de l’asfalt" de Marcel Ayats i "Paisajes de la voz" d’Esteban Martínez.

 

Dimecres 15 de març de 2006
PRESENTACIÓ DE LA PLAQUETTE NÚMERO MITE a Sabadell
Amb una molt bona resposta de públic es va portar a terme el dimecres 15 de març al vespre, a la Casa Taulé de Sabadell, la presentació de la plaquette de poesia número Mite que porta per títol: "i tu, Sísif, t’asseus a la teva pedra".
[ampliar notícia]

 

Dimecres 1 de març de 2006
Presentació llibres a Sant Cugat.
L' 1 de març es van presentar el dos últims llibres de la col·lecció Zona Blanca a la llibreria Mythos de Sant Cugat (Barcelona). L'acte va ser coordinat pel poeta Josep Maria Ripoll, que també va fer el comentari de Paisajes de la voz d'Esteban Martínez, i en ell va participar el poeta i prologuista Anton Carrera, que introduí el públic assistent dins la nova obra d'en Marcel Ayats El clima de l'asfalt. Els autors dels dos llibres que es presentaven van llegir i comentar alguns dels seus poemes. Després s'obrí un col·loqui.

llibres Zona Blanca


 

El clima de l'asfalt, de Marcel Ayats. Paisajes de la voz d'Esteban Martínez

10 de febrer de 2006
PRESENTACIO DE LLIBRES A LA CASA TAULÉ
Amb una gran afluència de públic que va omplir la Casa Taulé, es va portar a terme el divendres 10 de febrer a 2/4 de nou del vespre la presentació dels dos nous llibres de la col·lecció Zona Blanca, editats per Papers de Versàlia: "El clima de l’asfalt" de Marcel Ayats i "Paisajes de la voz" d’Esteban Martínez.
[ampliar notícia]


 

Dimecres 11 de gener de 2006
PRESENTACIÓ DE NOUS LLIBRES DE POESIA A TERRASSA
El dimecres 11 de gener a dos quart de vuit del vespre es va portar a terme a la seu d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, la presentació del tercer i quart número de la col·lecció de llibres de poesia “Zona Blanca”.
La presentació dels llibres “El clima de l’asfalt” de Marcel Ayats i “Paisajes de la voz” d’Esteban Martínez va anar a càrrec dels poetes Francesc Reina i Josep Maria Ripoll, membres de “Papers de Versàlia”. La lectura de poemes a càrrec dels autors del dos llibres va ésser molt aplaudida pel públic assistent.

[ampliar notícia]


AMPLIAR


 

Dimecres 16 de novembre de 2005
presentaCIÓ de la plaquette Núm. "Llop" a la Casa TaulÉ
El dimecres 16 de novembre a les 20,30 hores va tenir lloc a la Casa Taulé, a Sabadell, la presentació de la darrera plaquette de poesia de Papers de Versàlia, corresponent a la tardor de 2005.
La nova plaquette, la número "Llop", aplega un seguit de composicions sobre, de i per a la infantesa, i porta per títol un vers de Joan Teixidor: "com l'edat d'or des de la terra obscura".

[ampliar notícia]

 

AMPLIAR

 

Dissabte 3 de setembre de 2005
INAUGURACIÓ DE LA MOSTRA
“PAPERS DE VERSÀLIA. QUATRE ANYS I UN DIA”

El passat dissabte dia 3 de setembre tingué lloc a la Casa Taulé, seu de l’Alliance Française de Sabadell, la inauguració de l’exposició “Papers de Versàlia. Quatre anys i un dia”, que estarà oberta fins al 5 d’octubre i que recull l’activitat desplegada pel grup des dels seus inicis fins ara.
[ampliar notícia]

  

Dissabte 3 de setembre de 2005
EXPOSICIÓ "Papers de Versàlia: quatre anys i un dia"
a la Casa TaulÉ de sabadell

El dissatbe 3 de setembre s'inaugurarà l'exposició "Papers de Versàlia: quatre anys i un dia" a la Casa Taulé de Sabadell. A l'acte, que s'iniciarà a les 12 h. en el marc de la Festa Major, les poetes Neus Aguado i Teresa Pascual faran lectura d'alguns dels seus poemes.
[ampliar notícia]

 

ampliar

 

Dimecres 29 de juny de 2005
presentaCIÓ de la plaquette Núm. "K" a la Casa Taulé de sabadell
El dimecres 29 de juny va tenir lloc al Pati de la Casa Taulé la presentació de la darrera plaquette de Papers de Versàlia, núm. K, dedicada al motiu de la por, en les seves múltiples manifestacions.
[ampliar notícia]

 


 

Dimecres 25 de maig a les 20 h.
PRESENTACIÓ DE LA COL·lECCIÓ “ZONA BLANCA” a Barcelona
El dimecres 25 de maig a les vuit del vespre va tenir lloc la presentació de la col·lecció de llibres Zona blanca a càrrec del poeta J. M. Micó, a l'Aula de Poesia de Barcelona- Galeria Per.For.Art (carrer Aribau, 119 de Barcelona). L'acte va comptar amb les intervencions musicals de Montse Munill a a la flauta travessera.


 

Dijous 12 de maig de 2005
PRESENTACIÓ DE LA COL·lECCIÓ “ZONA BLANCA” A TERRASSA

El dijous 12 de maig a 2/4 de nou del vespre es va dur a terme la presentació a Terrassa de la col·lecció de llibres Zona blanca que edita Papers de Versàlia. L'acte va comptar amb la participació del poeta Feliu Formosa i es va realitzar a la llibreria El Cau Ple de Lletres.
Feliu Formosa va valorar molt positivament aquesta nova iniciativa de Papers de Versàlia i va fer un detallat anàlisi dels dos primers llibres de la col·lecció: “Els Marges”, de Josep Maria Ripoll i “Los Azulejos Públicos” de Francesc Reina. Els autors del llibres van fer una lectura dels seus poemes que va ésser molt aplaudida pel nombrós públic assistent.

[més informació]


 

23 de abril de 2005
LECTURA DE POEMES PER SANT JORDI
Amb una gran afluència de públic es va celebrar el 23 de abril al Passeig de la Plaça Major de Sabadell una lectura de poemes, durant la celebració de la fira del llibre de Sant Jordi. Al recital van participar els poetes Marcel Ayats, Josep Gerona, Esteban Martínez, Francesc Reina, Josep Maria Ripoll i Quilo Martínez, membres tots del grup literari "Papers de Versàlia".
L’acte literari va ser organitzat pel Gremi de Llibreters de Sabadell i l’Ajuntament de Sabadell.

[més informació]


 

Dijous 7 d'abril de 2005
PRESENTACIÓ DE LA COL·lECCIÓ “ZONA BLANCA” A Sant Cugat

El dia 7 d'abril va ser presentada la col·lecció Zona Blanca a la llibreria Mithos de la ciutat Barcelonina de Sant Cugat. A l'acte, el poeta i editor Eduardo Moga va fer una dissertació sobre els principis que s'articulen en les activitats creadora i editora. Va establir les diferents perspectives que sobre el "fet poètic" poden tenir poetes, editors i lectors.
Seguidament, el poeta
Francesc Reina va fer lectura d'alguns dels poemes del seu llibre "Los azulejos públicos", segon títol de la col·lecció."Los azulejos públicos" de Francesc Reina. "Dels marges" de Josep Maria Ripoll.

 

Dimarts 15 de març de 2005
PRESENTACIÓ DE LA COL·LECCIÓ “ZONA BLANCA” A BARCELONA
El dimarts 15 de març es va portar a terme a la Llibreria "La Central del Raval" a Barcelona la presentació dels dos primers volums de la nova col·lecció de poesia "Zona Blanca" editada per Papers de Versàlia.
La presentació va anar a càrrec del poeta Antoni Clapés qui va valorar molt positivament aquesta iniciativa del grup de poetes Papers de Versàlia, així com la qualitat dels dos primers llibres de la col·lecció: "Dels marges", de Josep Maria Ripoll, i "Los azulejos públicos" de Francesc Reina.
L'acte, que va comptar amb una bona assistència de públic, va incloure la lectura de poemes per part dels dos autors i també l'aportació musical de Xavier Olivella amb guitarra clàssica.

 

 "Los azulejos públicos" de Francesc Reina. "Dels marges" de Josep Maria Ripoll.

 

Divendres 11 de març de 2005
PRESENTACIÓ DE “PAPERS DE VERSÀLIA” Núm. JUNTS
A la Casa Taulé de Sabadell es va dur terme la presentació d'un nou número de les plaquettes de poesia "Papers de Versàlia". El recinte es va quedar petit per al gran nombre de públic assistent. L'acte va ser presentat pel poeta Esteban Martínez i hi van fer lectura dels seus poemes els poetes Àlex Holgado, Víctor Mañosa, Josep Maria Ripoll, Quilo Martínez, Marcel Ayats, Esteban Martínez i Francesc Reina. A més, es van llegir també alguns dels poemes publicats d'altres poetes no presents.
Vam gaudir també amb la música de Montse Munill, que va interpretar unes belles i recents composicions pròpies amb flauta travessera.
Aquest nou número de les plaquettes de poesia "Papers de Versàlia" que porta per títol "aquella nostàlgia del país ignorat", inclou treballs inèdits de 27 poetes d'arreu de l'Estat espanyol sobre el tema del viatge. La publicació inclou il·lustracions de Xavier Oriach.

[més informació]

 

AmpliarAmpliarAmpliar

 

Dijous 10 de març de 2005
Presentació a Barcelona de "Trompar l'ull" de Josep Gerona
El dijous 10 de març s'ha presentat a Barcelona "Trompar l'ull", el darrer llibre del poeta i membre del grup, Josep Gerona. La cripta de la llibreria La Central del Raval va ser l'espai triat per l'acte que es va obrir amb unes paraules introductòries de l'escriptor, poeta i traductor, Joaquim Sala-Sanahuja, autor també del pròleg del llibre. A continuació Josep Gerona va llegir alguns poemes, tot comentant les imatges que els acompanyen i que formen un sol cos amb els textos.
Aquest treball d'investigació poètica ha estat possible gràcies a un ajut de la Fundació Caixa Sabadell i l'edició del llibre ha estat a càrrec d'Arola Editors, dins la seva col·lecció Dàctil.

 

 

Divendres 18 de febrer de 2005
PRESENTACIÓ A SANT QUIRZE DEL VALLÈS
El divendres 18 de febrer a les 7 de la tarda es va dur a terme a la Biblioteca Municipal de Sant Quirze del Vallès la presentació de la col·lecció de llibres "Zona Blanca" editada per Papers de Versàlia.
A l'acte hi van participar el poeta Esteban Martínez, que va presentar la col·lecció, i els autors dels dos primers llibres editats, Josep Maria Ripoll, autor de "Dels marges" i Francesc Reina, autor de "Los azulejos públicos". Hi va tenir una actuació destacada el músic Xavier Olivella, que una vegada més va demostrar la seva gran qualitat amb la guitarra clàssica.

[més informació]

 

AmpliarAmpliar

 

 

Dimarts 8 de febrer de 2005
ESTEBAN MARTÍNEZ AL CENTRE CULTURAL DE TERRASSA
El dimarts 8 de febrer el poeta Esteban Martínez va fer una presentació de la seva obra poètica al Centre Cultural de Terrassa.
Especialment convidat per l'Associació de Poetes Terrassencs, Esteban Martínez va fer una lectura comentada d'alguns poemes del seus darrers llibres i va explicar també als assistents els nous projectes de Papers de Versàlia en la línia editorial.
L'acte forma part de les activitats culturals que trimestralment organitza l'Associació de Poetes Terrassencs a la sala fonoteca del Centre Cultural de Terrassa.

 

 

 

Dijous 3 de febrer de 2005
Presentació de la col·lecció "Zona blanca"
El dijous 3 de febrer es van presentar a la Casa Taulé de Sabadell els dos primers títols de la col·lecció de llibres "Zona blanca" editada per Papers de Versàlia: Dels marges de Josep Maria Ripoll i Los azulejos públicos de Francesc Reina. Els poetes Josep Gerona i Esteban Martínez van parlar dels objectius de la col·lecció, que pretén tenir una periodicitat de dos títols cada any. Posteriorment els autors dels llibres van fer una lectura comentada dels seus poemes.
Al cap de tres anys d’haver editat la primera plaquette (hivern 2001-2002), Papers de Versàlia inicia el 2004-2005 la seva col·lecció de llibres de poesia. Zona blanca és un punt de confluència de veus diverses, en català i en castellà, amb una presentació gràfica acurada que estableix una certa continuïtat amb les plaquettes. Il·lustrats cadascun per un artista afí al poeta publicat, aquests llibres pretenen donar a conèixer noms de la poesia actual no necessàriament nous ni inèdits però que han mantingut la seva activitat al marge dels canals habituals.


 

 "Los azulejos públicos" de Francesc Reina. "Dels marges" de Josep Maria Ripoll.

 

28 de gener de 2005
presentació de llibre de Quilo Martínez
El llibre "Cabalgando otros paisajes" del poeta xilè Quilo Martínez es presenta a la Llibreria Tècnica de Sabadell. La presentació va anar a càrrec dels poetes Esteban Martínez i Marcel Ayats, de Papers de Versàlia, i va comptar amb l'assistència del poeta i editor Ramon Guitó i Pons, Director d'Abadia Editors.
[ampliar notícia]

 


El poeta Quilo Martínez.

 

Divendres 5 de novembre de 2004
PRESENTACIÓ DE “PAPERS DE VERSÀLIA” Núm. IBIS
Amb una gran afluència de públic es va portar a terme a la Casa Taulé de Sabadell la presentació d’un nou número de les plaquettes de poesia “Papers de Versàlia”. L’acte va ésser presentat pel poeta Esteban Martínez i van fer lectura dels seus poemes els poetes Vicenç Llorca, Neus Aguado, Josep Tuset, Jose Antonio Arcediano, Eduardo Moga, Josep Maria Ripoll, Quilo Martínez, Marcel Ayats, Esteban Martínez i Francesc Reina.
L’acte va comptar amb la participació de Montse Munill que va acompanyar amb flauta travessera la lectura dels poemes.
Aquest nou número de les plaquettes de poesia "Papers de Versàlia" que porta per títol “en va tenim vocació de parella”, inclou treballs inèdits de 36 poetes, homes i dones, d’arreu l’estat espanyol i el tema gira entorn a la visió de gènere.
La publicació inclou il·lustracions de Leonor Bescós i José Galván.
[ampliar notícia]

 

AMPLIARAMPLIARAMPLIAR
AMPLIAR

 

 

11 de juny de 2004
PRESENTACIÓ DE “PAPERS DE VERSÀLIA” NÚm. Hic
Presentació d'un nou número de la plaquette de poesia “Papers de Versàlia” a la Casa Taulé de Sabadell. Aquest número porta per títol "Que bategui com una ala" i inclou poemes de Josep-Ramon Bach, Marc Masdeu, Francesc Reina, Josep Gerona, Víctor Mañosa, Feliu Formosa, Josep Maria Uyà, Quilo Martínez, Jaume Ten, Josep Maria Ripoll, Roc Casagran, Maria Josep Balsach, Francesc Brunet, Esteban Martínez, Àlex Holgado, Marcel Ayats, Francesc Garriga, Joaquim Sala-Sanahuja, Antoni Clapés, Josep Moreno, Pere Vidal, Josep Viladomat, Josep Tuset y Xavier Canals.
En aquesta ocasió, els 24 poetes de Sabadell presenten treballs que giren en torn al tema de l'autorretrat.
La publicació inclou il·lustracions de Josep Gerona.

[ampliar notícia]

AMPLIARAMPLIAR
AMPLIAR

 

5 de juny de 2004
Recital poÈtic al "Marquet de les Roques"
El dissabte 5 de juny a les 7 de la tarda es va realitzar un recital poètic en la casa "Marquet de les Roques" (Vall d'Horta) a Sant Llorenç Savall. Davant una nombrosa assistencia, es va presentar la plaquette de poesia de Papers de Versalia, la número "Hic", corresponent a la primavera de 2004 i que porta per títol "que bategui com una ala".
Per part dels poetes assistents, es van llegir varis dels poemes inclosos a la publicació.

[ampliar notícia]


AMPLIAR
AMPLIAR

 

© Papers de Versàlia. Tots els drets reservats. www.papersdeversalia.com
versión en ESPAÑOL versió en CATALÀ Disseny gràfic: RodrigoMartinez.net